Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, herkesin erken seçimin neden yapıldığının gayet farkında olduğunu belirterek, "Halkımız 7 Haziran'da olduğu gibi 1 Kasım'da da tarihi bir ders verecek. 13 yıl önce bir Kasım günü gelen bu iktidar yine bir Kasım günü koltuğunu bırakmak zorunda kalacak." dedi.

Çakırözer, Eskişehir'de sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti, hükümet kurma sürecinde CHP'nin tutumunu anlattı. CHP olarak hükümet kurma çalışmaları boyunca hep 'önce Türkiye' duygusu ile hareket ettiklerini anlatan Çakırözer, AK Parti'ye gönderme yaparak, "Diğer partiler gibi 'önce partimiz', 'önce sarayımız' kesinlikle demedik. Bundan sonra da politikalarımızın temelinde ülkemizin sorunları öncelikli yer alacaktır." diye konuştu.

Çakırözer, görüşmelerde AK Parti’nin samimi davranmadığını, halkı kandırdığını ve ülkeyi milyarlarca liralık seçim bütçesiyle baş başa bıraktıklarını kaydetti. "Bir inat uğruna hükümet kurmadılar, kurdurmadılar." diyen Çakırözer, şu ifadeleri kullandı: "Üstüne üstlük bir de yetki gaspı yaparak partimize hükümet kurma görevi vermediler. Bir kişinin ülkeyi nasıl felakete sürüklediğini herkes görüyor. Esnafı, çiftçiyi, emekçiyi ziyaret ediyorum, sanayi kuruluşlarına gidiyorum. Ekonomik sorunlar ortada, toplumsal sorunlar çığırından çıktı. Herkes erken seçimin neden yapıldığının gayet farkında. Halkımız aynı 7 Haziran'da olduğu gibi 1 Kasım'da da tarihi bir ders verecek. 13 yıl önce bir Kasım günü gelen bu iktidar yine bir Kasım günü koltuğunu bırakmak zorunda kalacak."