Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir milletvekili ve gazeteci Utku Çakırözer, CHP olarak 1 Kasım seçimlerinde iktidarı devralmaya hazırlandıklarını ve iktidar olmaları halinde Türkiye'ye birinci sınıf demokrasi getireceklerini söyledi. Çakırözer, “Kumpaslar bitecek. Yolsuzlukların hesabı sorulacak. Terör meselesi Türkiye'nin gündeminden çıkarılacak. Kimse eline silah almayacak.” dedi.

CHP'li Çakırözer, CHP adına TRT1'de yaptığı seçim konuşmasında, kumpaslar ve yolsuzlukların üzerine gidileceğini, bunların hesabının sorulacağı mesajını verdi, ifade ve medya özgürlüğünün tam sağlanacağını kaydetti. AK Parti iktidarının Türkiye'yi yönetemediğini belirten Çakırözer, IŞİD konusunda da eleştirilerde bulundu. "Bu ülkeye birinci sınıf demokrasiyi CHP olarak biz getireceğiz." diyen Çakırözer, "Muhalif görüşlerin 'terörist' damgasıyla zindana atıldığı 'kumpasları' bitireceğiz. Yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını esas alacak köklü bir yargı reformu yapacağız. Siyasi ahlak yasasını çıkararak siyaseti kirlilikten arındıracağız. Yolsuzlukların hesabını soracağız." diye konuştu.

İSTEYEN İSTEDİĞİ GİBİ YAZACAK

İfade özgürlüğünün önündeki tüm engelleri kaldıracaklarını, medyayı özgürleştireceklerini aktaran Çakırözer, "İsteyen istediği gibi yazacak, istediği gibi eleştirecek. Yayın yasakları, haksız hukuksuz soruşturmalar, tutuklamalar son bulacak.Toplumumuzu ayrıştıran ve çatıştıran kutuplaşma siyasetine son vereceğiz. İnancı, yaşam tarzı ya da etnik kimliği ne olursa olsun tüm yurttaşlarımızın hak ve özgürlüklerini güvence altına alacağız." şeklinde konuştu.

Binlerce insanın yaşamını yitirmesine yol açan şiddeti, çatışmayı ve terörü Türkiye’nin gündeminden çıkartacaklarını kaydeden Çakırözer, şöyle dedi: Çözüm barışçıl yöntemlerle, parlamenter zeminde, şeffaf, hukuka uygun bir biçimde ve toplumsal mutabakatla sağlanacaktır. Çözümün temelinde özgürlükçü ve çoğulcu bir demokrasi ve eşit yurttaşlık anlayışı olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak yurttaşlarımıza hiç kimsenin eline bir daha silah almayacağı bir Türkiye sözü veriyoruz."

"TÜRKİYE'Yi YÖNETEMİYORLAR"

"AKP'nin 13 yıllık iktidarlarının sonunda, arkalarında artık yönetemedikleri bir Türkiye var." diyen Çakırözer, "Terör her gün can almaya başladı, toplum alabildiğine kutuplaştırıldı, iç barışımız tehdit altına girdi. Demokrasimiz yerlerde sürünüyor, hukuk askıya alınmış, hak ve özgürlükler yok sayılıyor." dedi

"IŞİD DEMEMEK İÇİN YASAK KOYDULAR"

Terör örgütü IŞİD konusuna da değinen ve bu konuda hükümeti eleştiren Çakırözer, şöyle konuşu: "İki hafta önce Başkent'in göbeğinde, Ankara Garı önünde, ülkemizi yönetenlerin kabul edilemez ihmalleri sonucu, 102 vatandaşımız katledildi. Ankara Garı katliamını kimin yaptığını herkes biliyor. Ama iktidar 'İŞİD yaptı' dememek için, gerçekler bilinmesin diye yayın yasağı getiriyor. Halkın haber alma özgürlüğü tehdit altında. Gazete binaları iktidar milletvekilleri önderliğinde taşla sopayla basılıyor. Gazeteciler ölümle tehdit ediliyor, sokak ortasında dövülüyor. Düşündükleri, yazdıkları ve çizdikleri için tutuklanıyor. İnternet susturuluyor. Yurttaşların eleştiri özgürlüğü engelleniyor."