CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, 2. bölgedeki seçim çalışmalarını Ödemiş ve Kemalpaşa ilçelerinde sürdürdü. Eşi Selmin Çıray ile birlikte önce CHP Ödemiş İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden Çıray, daha sonra eski belde belediyesi Birgi'ye geçti. Ödemiş Belediyesi eski Başkanı Bekir Keskin, kapanan Birgi Belediyesi eski Başkanı Cumhur Şener, CHP İlçe Başkanı Nazan Dönmez ve diğer partililerin katılımıyla seçmenleri ziyaret etti.

Çiftçilerden hükümet hakkında büyük şikayetler aldıklarını söyleyen CHP Milletvekili Çıray, "Kendi kendine yetebilen yedi ülkeden biri olan Türkiye, AKP döneminde tarım ürünü ithal eder hale geldi. Tarım girdi maliyetleri karşılanamaz hale gelince çiftçi ekip dikmekten, üretim yapmaktan vazgeçti. Trakya'nın iki katı tarım alanını, çiftçimiz nadasa bırakıldı. CHP iktidarımızda mazotu çiftçimize 1,5 liradan vereceğiz. Ülkemiz, kendi kendine yetebilen bir ülke olacak. Yapılan tarım ihracatı, ülkemize kaynak olacak." dedi.

Büyükşehir Kanunu'na da değinen Aytun Çıray, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu, hizmetleriyle tüm ili kucaklama gayretlerini sürdürüyor ama gerek İzmir'de gerekse diğer illerde Bütünşehir Yasası, milletimize büyük mağduriyetler yaşatıyor. Genel seçimden sonra milletimizin, yürürlüğe girecek maddelerle mağduriyeti katlanacak. CHP iktidarımızda Bütünşehir Yasası'nı iptal ederek, milletimizin mağduriyetini daha da ağırlaşmadan ortadan kaldıracağız. Kapanan Belde belediyelerimizi ve köy muhtarlıklarımızı yeniden açacağız." şeklinde konuştu.