CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun 13 Ağustos 2015 tarihinde yaptığı konuşmada üniversite hastaneleri hakkında dile getirdiği 'hareket etmekte zorlanan obez yapılar', 'Yunanistan gibi borcu borçla kapatmaya çalışıyorlar' söylemleri üzerine yazılı basın açıklaması yaptı.

Üniversite hastanelerinin şamar oğlanına dönüştürüldüğünü söyleyen CHP'li Demir, “Türkiye’nin nitelikli tıp kadrosunu yetiştiren üniversite hastanelerini çökert-batır-talan et zihniyetiyle komaya sokmaktan utanmıyor musunuz?” diye sordu. Demir ayrıca Bakan Müezzinoğlu’nun 16 Ağustos 2015 tarihinde yaptığı 'başkan seçilseydi ülkede kaos olmayacaktı' açıklamasına da cevap olarak, "Sağlıkta gelinen başarısızlığı kendisinde görmeyenler, 7 Haziran’da sandıktan çıkan milletin iradesini dahi yok saymaktadırlar." dedi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’na seslenen Demir, “Obezitenin çözümü sağlıklı beslenmektir. Üniversite hastanelerini yok etmek, obezitenin daha da çok önünü açmaktır. Eğer bir hastalık keşfetmişseniz, o hastalığın büyümesini, yayılmasını önlemek için tedavi süreci başlatılmalıdır. Üniversite hastanelerinin tefeci bir anlayışla ele alınmasını kınıyoruz. Bu işin takipçisi olduğumuzu bir kez daha buradan dile getiriyoruz. Her birimizin mezun olduğu, saygın üniversite hastaneleri sahipsiz değildir. Haksız rekabet ile sağlık alanının itibarsızlaştırılmasının, bilimsel bilginin ve hekimlik mesleğinin saygınlığını yerle bir edecek her türlü girişimin ve çabanın karşısında olacağız.” ifadesini kullandı.