CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Koza İpek Grubu’na kayyum atanmasıyla ilgili tüm basın camiasının geçmişteki hesaplaşmaları bir tarafa bırakarak yapılan hukuksuzluklara karşı demokratik bir cephe oluşturması gerektiğini söyledi. Erdoğdu, “Geçmişteki hesaplaşmaları bugüne taşırsak yarın Halk TV’nin de, Ulusal Kanal’ın da, CNN Türk’ün de hiç fark etmez ondan sonra hiç farkında değiller ama NTV’nin de, Habertürk’ün de başına gelecek budur.” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Aykut Erdoğdu, Koza İpek Grubu’na kayyum atanmasına tepki gösterdi. 17-25 Aralık yolsuzluk ve Rüşvet operasyonunun sonrasında intikam almak için yapıldığını söyleyen Erdoğdu, “Öncelikle şunu söyleyeyim; keşke burası bir hukuk devleti olsaydı, keşke şimdiye kadar yaşadığımız tecrübelerle yargıçlara ve savcılara inanabilseydik. Ve hukukun kararı diyebilseydik. Ama böyle bir şey dememiz mümkün değil. Bu bir siyasi intikam operasyonudur. Sebebi de 17-25 Aralık'ta kendilerini temiz ve masum olan Müslümanlar olarak gösteren bu insanların dünya tarihinin görmediği suç örgütü ve hırsızlık çetesi olduğunu açığa çıkarılması ve bu kanalların da bu yayını yapmasıdır. Koza Grubu’na el konulması bir ticari işten bir kara para soruşturması değildir. Recep Tayyip Erdoğan ve etrafındaki saray suç örgütünün suçlarının halk tarafından özellikle seçim öncesinde yayılmasına, halkın bilgilendirilmesine engel olmak için hakimler eliyle yapılmış bir siyasi operasyondur. Bence örgütlü bir suç çetesinin de bir eylemi olarak değerlendiriyorum bunu.” dedi.

'KAYYUM ATASANIZ BİLE BAĞIMSIZ ÜYELERDEN ATAMAK ZORUNDASINIZ'

Kayyum atanan üyelerin birinin AK Parti meclis üyesi, diğerinin de Sabah Atv grubunun çalışanı olmasının olayın siyasi gerekçelerle yapıldığının kanıtı olduğunu belirten Erdoğdu, “Çünkü kayyum atadığınız zaman en azından bağımsız üyelerden atamak zorundasınız. AKP’li meclis üyesini, Sabah Atv grubu gibi 630 milyon dolar rüşvetle satın alındığı gibi delilleri, görüntüleri iddianamesi ortada olan ve AKP grubu tarafından AKP’nin yargıçları ve savcıları tarafından kapatılmış bir soruşturmanın yani bir suç eşyası olan Sabah grubundan adam atayarak da herkese bütün namuslu insanlara meydan okumak kabul edilebilir bir şey değil. Şunu herkesin bilmesini istiyorum; eşkıya dünyaya hükümdar olmaz. Bu suç çetesinin sonu 1 Kasımda gelecek. 1 Kasımdan sonra herkes ne demek istediğimizi anlayacak. Eğer zaten böylesi bir suç çetesini yani uluslararası savaş suçlarından, yolsuzluk suçlarına cinayet emirlerinden, hukuk devleti katliamına kadar her türlü suçu işlemiş bir suç örgütünün ömrünün uzun olması beklenemez. Muhakkak ki halkımız bununla hesaplaşacaktır. Şuna üzülüyorum gelecek nesillerden hiç kimse AKP’ye oy verdiğini kabul etmeyecek. Tıpkı Hitler’e, Mussolini’ye olduğu gibi.” diye konuştu.

'FAŞİZM HİÇBİR MUHALEFETE DAYANAMAZ'

Ergenekon ve Balyoz davalarında kendisinin de mağdur olduğunu söyleyen Erdoğdu, tüm medyaya yapılan hukuksuzluklara karşı birlik olma çağrısı yaptı. Erdoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Koza Grubu’na geçmiş olsun diyorum. Ve herkese şu tavsiyede bulunuyorum; geçmişteki Ergenekon, Balyoz davalarında mağdurlarından biri de gösterici olarak bendim. Ama bugün onunla hesaplaşma zamanı değil. Bugün bir demokratik fay hattı oluşturma dönemindeyiz. Geçmişteki hesaplaşmaları bugüne taşırsak yarın Halk Tv’nin de, Ulusal Kanal’ın da, CNN Türk’ün de hiç farketmez ondan sonra hiç farkında değiller ama NTV’nin de, Habertürk’ün de başına gelecek budur. Çünkü faşizm özellikle gerici faşizm, hiçbir muhalefete dayanamaz. Yaşam biçimini bile farklı gördüğü her türlü insanı ezmek doğasında vardır. Buna karşı demokratik bir cephe oluşturulmalı ve mücadele fay hattı oluşturmalıyız.”