CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, "Dün itibariyle 17 yıldır üyesi olduğum CHP'den istifa etmek zorunda kaldım. Gelen baskı ve talepler üzerine Hatay'dan bağımsız aday olarak başvuru yaptım." dedi.

Eryılmaz, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. CHP'ye uzun yıllar hizmet verdiğini anlatan Eryılmaz, "Bir peçete gibi buruşturulup kenara atılmasını da kabul etmek mümkün değildir. Taban da halk da kabul etmiyor; büyük bir öfke içinde." ifadelerini kullandı. Neden aday yapılmadığını, listeye alınmadığını bilmediğini belirten Eryılmaz, kendisine bu izahın yapılması halinde böyle bir tepki göstermeyeceğini kaydetti. "Neden Eryılmaz, liste dışı kaldığını merak ediyoruz?" diye soran Eryılmaz, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu sevdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu'na talepleri neden görmezden geldiğini soran Eryılmaz, bölgede olup bitenlere karşı yıllardır süregelen çalışmaları olduğuna dikkat çekti. Bağımsız aday olmak istememesine karşın bağımsız aday olmak zorunda kaldığını vurgulayan Eryılmaz, listeye girenlere başarılar diledi.

"Herşey, koltuk değildir. İnsanların onuruyla, gururuyla oynanmaması gerektiğini düşünüyorum." diyen Eryılmaz, AK Parti'nin Suriye politikasına başından beri karşı çıktıklarını ve söylediklerinin maalesef doğru çıktığını belirtti. İzlediği Suriye politikasının aday olmamasında etkili olabileceğini dile getiren Eryılmaz, bunu hak etmediklerini kaydetti.

Bir başka soru üzerine Eryılmaz, "CHP'li olmanın kriteri nedir? Ben CHP'ye bir tek laf söylemiyorum. O, siyasete gözlerimi açtığım kurumdur, her zaman saygı gösterdim, göstereceğim." ifadelerini kullandı.