25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından Parlamento'ya giren milletvekilleri mazbatalarını aldıktan sonra kayıt işlemleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelmeye başladı. Vekiller için oluşturulan kayıt masalarında CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ile MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın kayıtlarını yaptırdı.

Vekiller Meclis personeli tarafından çiçek ve çikolata ile karşılandı. Yeni milletvekilleri, mazbatasını teslim etti, oylama ve yoklama için parmak izi verdi ve gerekli bilgi formlarını doldurdu. MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, üçüncü seçim tecrübesi olduğunu belirterek, nasip bugüne olduğunu ifade etti. Erzurum için hizmet etmeye çalışacaklarını dile getiren Aydın, koalisyon konusunda genel merkezde görüşmelerin devam ettiğini ve gerektiğinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklama yapacağını kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parti liderleriyle görüşecek olmasıyla ilgili de Aydın, davetin Bahçeli tarafından değerlendirileceğini ifade etti.

Milletvekili rozetinin eşi Serap Sağlar tarafından takıldığı CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ise hükümet modeline ilişkin olarak halkın 7 Haziran'da verdiği oyları iyi okumak gerektiğini söyledi. Halkın verdiği oylarla 'Recep Tayyip Bey siz kaçak sarayda artık kalacaksınız, 400 milletvekili veremeyiz. Başkanlık diye bir şey yok' dediğini aktaran Sağlar, "AKP'yi de tek başına iktidar yapmak istemiyor. Bundan da bıkmış. Halk 'sütten ağzım yandı, yoğurdu üfleyerek yiyorum. Dolayısıyla bir koalisyon istiyorum.' diyor. Ben koalisyon olmasının Türkiye'de demokratikleşmeyi hak, hukuk, adalet, özgürlük, adil paylaşım gibi kavramların gerçekleşmesi açısından önemli görüyorum. Koalisyonun halkın istediği anlamda oluşması şart. 13 yıllık iktidarın dışında bir koalisyon beklentisi var." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderleri tek tek çağırmasına ilişkin ise Sağlar, "Olması gereken prosedürü uyguluyor. Aslında 'Recep Tayyip Erdoğan açısından normalleşme süreci başladı' demektir. Ben bundan memnunluk duyuyorum." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir strateji uygulayıp uygulamadığına ilişkin bir soruya Sağlar, "Bir strateji uyguluyor. Önce konsensus peşinde koşan, sonra krizi yaratan bir strateji olmadığını umuyorum." karşılığını verdi. Bir başka soru üzerine de Sağlar, geçmiş dönemden farklı bir Meclis olacağını belirterek, "Geçmiş dönemlerde 'Yaptım oldu' diyen ülkede hırsızlıkları, yolsuzlukları, var olan adaletsizliklerin üzerini kapayan ama halkı hiçbir zaman düşünmeyen bir yönetim vardı. Bu yönetimlerin üzerine hesap sormak için halkın temsilcileri var. Ayrıca bu Meclis'le, 25. dönem ile birlikte Türkiye normalleşme ve demokratikleşmeye doğru gidiyor. Kafalarda iki zincir vardı. Çiller- Erbakan ile kırıldı. Erbakan Başbakan oldu, AKP bugünlere kadar geldi. Diğeri de yüzde on barajı aşıldı. Parlamento'da parlamenter sistem tam olarak devam edecek. Türkiye'de yeni bir dönem başlıyor." dedi.