CHP Gençlik Kolları, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın elektrikteki kayıp kaçak bedelinin güvence altına alınmasını sağlayan, yasa tasarısının yeniden düzenlenmesi için kampanya başlattı. Kurdukları internet sitesi aracılığıyla yurttaşlara ödedikleri paraları nasıl geri alabileceklerini anlatan gençler, İstanbul’dan Mardin’e 8 kentte gezip başvuru dilekçesi dağıtacak.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız konuyla ilgili yazılı açıklamasında, kampanya çerçevesinde tasarının yeniden gözden geçirilmesi için mektup kampanyası başlattıklarını anlattı. Diğer yandan faturalardaki kayıp kaçak bedellerinin Yargıtay kararına karşın yurttaşlardan tahsil edilmesinin önüne geçmek için elektrik kaçak kullanım bedeline itiraz dilekçelerini kapı kapı dolaşıp vatandaşlara ulaştıracaklarını, hırsızın kullandığı kaçak enerjinin dürüst vatandaştan tahsil edilmesinin önüne geçeceklerini belirtti.

Türkiye’de 21 dağıtım şirketi bölgesi olduğunu anımsatan Yıldız, elektrik dağıtım şirketlerinin yaptığı ve hükümetin göz yumduğu 10 katrilyon gibi bir haksız kazanca ‘dur’ demek için pilot bölgelerde yurttaşı bilgilendirme çalışmaları başlattıklarını ve internet sitesi ile ülke geneli bir kampanya yürüteceklerini de sözlerine ekledi.