Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Harp Akademileri Komutanlığı'nda subaylara yönelik yaptığı konuşmada ‘biz yanıltıldık’ demesini eleştirerek: “Başbakan sadece ‘yanıltıldım’ diyor. Bu tarih bu Cumhurbaşkanını affetmeyecek, tarih bu adaletsizliği yaratanları, Türkiye’yi kutuplaştıranları, nefret diliyle ayrıştıranları, Berkin Elvan’ın cenazesine dahi annesini yuhalatmayı marifet sayan cumhurbaşkanını bu tarih affetmeyecek.” dedi.

CHP Kahramanmaraş İl Başkanlığı'nca genel seçimlerde sandıklarda görev alacak partililere yönelik Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen ‘Eğilim Yoklaması’ eğitimine katılan CHP Gurup Başkanvekili Levent Gök, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ak Parti hükümetini eleştirdi.

İktidarının yolsuzlukların hesabından kurtulmak için faşist yasalar çıkartarak Türkiye’yi polis devleti adı altında yönetmek istediğini kaydeden Gök: “Meclis'te görüyorsunuz, aylardır bir iç güvenlik paketi ile ilgili yasa tasarısı ile ilgili sabahlara kadar süren çalışmalarda bir polis devletinin inşa edilmesine engel olmaya çalışıyoruz. İktidar istiyor ki; çıkartacağı bu yasayla polisler, valiler olağanüstü yetkilerle donatılsın, insanların en barışçıl toplantıları dahi yapılmasın, valiler, polisler bu toplantıları dağıtsın hatta gerekirse öldürme yetkisi de alsın. Bir yandan emniyeti bir yandan Jandarmayı siyasete, iktidara bağlayan bir anlayışı geçirmeye çalışıyorlar, bizde diyoruz ki; polise, valiye yetki değil tam tersine insanlara özgürlük verilsin, polisin yetkileri kaldırılsın, valilerin yetkileri kaldırırsın, insanlar arzu ettiği gibi özgürce yaşasın. Türkiye'nin her yerinden özgürlük sesleri gelsin diye mücadele ettik. İktidar partisi tam tersine halkın özgürlük alanlarını kısmak için, halkın iktidara yönelteceği en ufak bir eleştiri dahi en sert biçimde bastırmak için acımasızca yaslar çıkartmanın çabası içerisinde oldu bu süreçte. O süreç halen devam ediyor, bitmiş değil. Elbette Türkiye layık olduğu şekilde dünyada en itibarlı bir şekilde yerini alacaktır. Bunu yapmak bizim elimizdedir, ülkeyi bölen, ayrıştıran bu dili, nefret dilini yayan bu iktidardan bu Cumhurbaşkanından kurtulmak Cumhuriyet Halk Partililerin eseri olacaktır, bunu hep birlikte yapacağız.” diye konuştu.

İktidar ve cumhurbaşkanının her konuda ‘ben yanılmışım’ dediğini ifade eden Gök şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanı önceki gün konuşuyor; biz Ergenekon, Balyoz gibi davalar gündeme geldiği zaman bunların siyasi dava olduğunu, üretilen her delilin sahte olduğunu, insanları mağdur edildiğini, hapislerde çürütüldüğünü söylediğimiz zaman; ‘Ben bunların savcısıyım’ diyen Cumhurbaşkanı, o zaman ki başbakan şimdi ‘Ben yanılmışım’ diyor. Nasıl bir anlayıştır bu her konuda yanılacaklar bir konuda yanılacaklar bir paralel yapı vardı o bizi yanılttı diyecekler. Ergenekon'da kumpasta yanılacaklar ve ‘Yanıldık o delilleri bizde göremedik’ diyecekler, o hayatını kaybeden insanların bedelini kim ödeyecek, 5 yıl hapiste kalan, çürümeye terk edilen insanların hayatlarını kim getirecek, onların yaşadıkları mağduriyetleri kim giderecek. Başbakan sadece ‘yanıltıldım’ diyor bu tarih bu Cumhurbaşkanı affetmeyecek, tarih bu adaletsizliği yaratanları, Türkiye’yi kutuplaştıranları, nefret diliyle ayrıştıranları, Berkin Elvan’ın cenazesine dahi annesini yuhalatmayı marifet sayın Cumhurbaşkanını bu tarih affetmeyecek. Türkiye’nin her yerinde her olayda bir gencimizi yitiriyoruz. Bunun hesabını veren yok. Bizler Ali İsmail Korkmaz’ları, Eethem Sarısülük’leri Berkin Elvan’ları unutmadık, unutturmayacağız, onların yakasına yapışıp hesap soracağız. Türkiye iyiye gitmiyor, ekonomik yönden çöküntü içerisinde. İşte bu çöküntü içerisinde yolsuzlukları yapan bir iktidar, yolsuzlukların hesabından kurtulmak için işte bu faşist yasaları getirerek Türkiye’yi bir polis devleti adı altında yönetmek istiyor, buna izin vermeyeceğiz.”