CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parti liderleriyle görüşmesi için Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın uygun bir yer olmadığını, saray dışında bir yerin hatta bir çay bahçesinin daha uygun olacağını söyledi.

25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından Parlamento'ya giren milletvekilleri mazbatalarını aldıktan sonra kayıt işlemleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelmeye başladı. Vekiller için oluşturulan kayıt masalarında CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi kayıt yaptırdı.

Eşi ve çocuğu Bora ile birlikte kayıt için gelen Hakverdi, Meclis personeli tarafından çiçek ve çikolata ile karşılandı. Yeni milletvekilleri, mazbatasını teslim etti, oylama ve yoklama için parmak izi verdi ve gerekli bilgi formlarını doldurdu. Milletvekili rozetini ise oğlu Bora ile eşi taktı. Yaşanacak bir Türkiye için mücadele edeceklerini dile getiren Hakverdi, Gezi'den beri bir karar veren halkın yüzde 60'ının iradesi olan siyasi partilerden bir iktidarın oluşması gerektiğini ifade etti. Gönlünden geçenin ve güçlü olasılığın da bu olduğunu düşündüğünü vurgulayan Hakverdi, bir haftadır ülkede bir huzur, sakinlik, bir barış dili olduğunu, gerginlik dili olmadığını söyledi. Bu huzurun evde ve sokakta da olduğunu belirten Hakverdi, bu huzurun devam etmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parti liderleriyle tek tek görüşecek olmasıyla ilgili ise Hakverdi, parti yönetiminin bir karar vereceğini ancak Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yasal bir yer olmadığını savunarak, bunun kaçak olduğunu dile getirdi. Buna göre bir tavır alınmasını isteyen Hakverdi, saray dışında bir çay bahçesinin dahi görüşme için uygun olacağını vurguladı. Eski Meclis'in ve Köşk'ün görev verilmek için uygun olabileceğini dile getiren Hakverdi, sarayın yasal olmadığını tekrarladı. Kendisinin ön seçimle geldiğini hatırlatan Hakverdi, seçmenin AK Parti'nin yer aldığı bir koalisyon istemediğini ifade etti. Vekil olarak asılın iradesine saygı gösterilmesini isteyen Hakverdi, teşekkür etti. Oğlu Bora ise derslerinin iyi olduğunu belirterek, "Ben karne aldım, babam kayıt yaptırdı." dedi.