CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, eğitim sisteminde alınan birçok yanlış kararın parti olarak karşısında olduklarını belirterek, "Dershanelerin kapatılması, okul müdürlerinin görevden alınması, öğretmenlere rotasyon uygulanması, 4+4+4 sistemi ve benzeri birçok yanlış uygulamanın sonucunda milli eğitim sistemi çökmüştür." dedi. Uzun süre TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda görev yapan Havutça, çoğunlukta olan AK Parti vekillerinin duyarsızlığından yakındı.

Bugün eğitim konusunda yapılanların ceremesini toplumun bütün fertlerinin çektiğini belirten Milletvekili Havutça, "Geçtiğimiz yasama yılında AKP hükümeti tarafından alınan kararlar, yürürlüğe sokulan uygulamalar ve yanlışlıklar, eğitim sistemini içinden çıkılmaz bir noktaya taşımıştır. Dershanelerin kapatılması, okul müdürlerinin görevden alınması, öğretmenlere rotasyon uygulanması, 4+4+4 sistemi ve benzeri birçok yanlış uygulamanın sonucunda milli eğitim sistemi çökmüştür. Dönemin hükümeti tarafından yapılan yanlış uygulamalar, ne Anayasa'ya ne de evrensel hukuk ilkelerine uymaktadır. AKP iktidarı döneminde uygulanan bu yanlış politikalara direnmemize rağmen, yanlış olduğunu söylememize rağmen bizleri öteki gören bir zihniyetin, milli olan bu sistem noktasında daha hassas davranmasını beklerdik." dedi.

Öğretmenler ve müdürlerin yerlerinde kalması gerektiğini söyleyen Havutça, yargı kararlarının da uygulanmasını istedi: "Eleştirdiğimiz ve karşısında durduğumuz yanlışlıklar noktasında haklı çıkmaktan bizler bıktık. Öğrencilerin gelecek kaygısı duyduğu bu belirsizlik ortamında, öğretmenlerimize uygulanan rotasyonlar durdurulmalı. Eğitimle ilgili kararlarda sendikaların görüşleri alınmalı, ortak akılla hareket edilmeli. Hukuksuzca görevlerinden alınan okul müdürleri iade edilmeli. Yargı kararları, idare tarafından uygulanmalı. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin ve öğrencilerin mutlu olduğu, kararlarda eğitim sendikalarının görüşlerinin alındığı, ortak akıl birliğinin yapıldığı bir kurum olmalıdır."