CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ankara'daki terör saldırısının ardından oy oranlarının arttığı yönündeki ifadelerine tepki gösterdi. İnce, “Bu nasıl bir vicdandır, utanmazlıktır, insanlıktır, İslamlıktır? Ey Davutoğlu, tek başınıza iktidar olmanız için, 400 vekil almanız için kaç patlama olacak, kaç çocuk ölecek?” dedi.

Muharrem İnce, Ankara’daki canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenlerin CHP gençlik kolları üyelerinin ailelerine taziye ziyareti için geldiği Malatya’da gazetecilere gündemi değerlendirdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bir televizyon programında 'Ankara’daki patlama sonrası oy trendimizde artış var’ şeklindeki açıklamasını garipsediğini belirten İnce, “Bu nasıl bir vicdandır, utanmazlıktır, insanlıktır, İslamlıktır? Ey Davutoğlu, tek başınıza iktidar olmanız için, 400 vekil almanız için kaç patlama olacak, kaç çocuk ölecek? Patlamayla oy arasında bağ kurabilen yüreğini beton dökmüş demektir. Siz insanlık dağıtılırken hiç mi pay almadınız? Acılarımız ortaktır. AKP’li gençlik kollarındaki çocukların ölmesiyle, CHP’lilerin ölmesi aynı şeydir. Hiçbir fark yoktur. Bunlar nasıl bir vicdan sahibidir doğrusu anlamış değilim.” diye konuştu.

'KAFİR! GEBERECEKSİN' TEHDİDİ

Türkiye’nin gittikçe kutuplaştığına değinen İnce, Ankara’daki patlama sonrası Twitter'da ‘Ülkemizin başı sağ olsun’ şeklindeki mesajına hemen bir kullanıcının ‘Kafir! Gebereceksin’ diye yorumlarla cevap verdiğini açıkladı.

"Böyle bir kin olabilir mi?” diyen İnce, şöyle devam etti: “Bu topraklar böyle bir insan yetiştirmedi. Son 13 yılın eseri bunlar. Reyhanlı’daki saldırının ardından ‘Reyhanlı’da 53 Sünni vatandaşımız öldü’ derse başbakan, bu kinlenme sürer gider. Bu toprağın mayasında bu yok. Bu haramzadeler bu toprağı böldüler. Barışı yeniden tesis etmek Cumhuriyet Halk Partisi’nin görevidir.”

7 Haziran seçimlerinde beklediği sonucu alamayan Cumhurbaşkanı'nın seçimi yenilediği, Başbakan Davutoğlu’nun da patlama sonrası oylarının arttığını söylediğini anımsatan İnce, “Güvenlik zafiyeti yok diyorlar. Ama Ankara’nın göbeğinde onlarca insan ölüyor. Böyle bir ülkede 17-25 Aralık çıktığında özel uçakla İstanbul’a getirilerek emniyet müdürü yapılan kişi bu işlerin içinden çıkamaz. Onun bir görevi var. Onun görevi Suruç’u, Ankara’yı çözmek değil Tayyip Erdoğan’ı aklamak. Böyle gelmiş biri bu olayları çözebileceğine mi inanıyorsunuz? Kim var bu olayların arkasında? 7 Haziran’da bir seçim yapıldı. Millet koalisyon önermiş. Koalisyonu kim istememiş? Kaçak sarayda oturan kişi istememiş. 1 Kasım’da yeniden seçime demiş. Ankara’da bomba patlayınca başbakan ‘oylarımız artıyor’ demiş. O zaman ben hükümetle bomba arasında bağlantı kurmayacak mıyım? Oyunun artması için seçimi yeniliyorsun. Sen mi patlattın bu bombayı? Göz mü yumdun? Daha patlayacak mı? 276’yı bulmamışsanız başka yerlerde de bomba patlayacak mı? Biz şu anda güvende miyiz?" şeklinde konuştu.

"Açıyı bilmeyen adam ülkeyi yönetiyor. Dünyada açıyı bilmeyen tek profesör Ahmet Davutoğlu’dur." diyen İnce, şöyle devam etti: "Bu ülkede canlı bombalar için ‘Eyleme geçmeden yakalayamadan tutuklayamıyoruz’ diyorsa canlı bombanın patlayınca canlı kalacağını düşünüyor demek ki. Gazeteciyi, generali, muhalifi, işadamını evinden alıyorsun, canlı bombayı alamıyorsun evinden. Ailesi canlı bombayı ihbar ediyor, onu tutuklamıyorsun. İnsanların ölmesinden oy mu devşiriyorsunuz? Bu soruları soracağız, zamanı gelince hesap da soracağız.”

“AKP’Lİ ORHAN MİROĞLU DA SÖYLEDİ, ONA NE OLACAK”

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin bir televizyon kanalındaki ifadelerinin ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildiğini hatırlatan İnce, “AKP Milletvekili Orhan Miroğlu da aynı şeyi söyledi. Ona ne olacak? Biz açıkça söylüyoruz; ‘PKK bir terör örgütüdür.’ Teröriste terörist diyeceksin. IŞİD’e öfkeli gençler demeyeceksin. Terörist diyeceksin. Açıkça söyleyeceksin. Türkiye inanın çıldırmış olmalı. Ülke bugünleri hak etmiyor. Işığımızı söndürdüler, sanatı öldürdüler, tarihe çanak çömlek dediler. Bu kötü insanlardan kurtulmamız lazım. Bunlar Türkiye’ye laik antilaik, Türk-Kürt diye, Sünni-Alevi diye ayrıştırıyor. Camileri, okulları, sendikaları, yemeklerimizi ayrıştırdı. Herşeyi ayrıştırdılar. Bu beladan hep birlikte kurtulacağız.” ifadelerini kullandı.

Vali, kaymakam gibi kamu görevlilerini kanun dışına çıkmamaları konusunda uyaran İnce “Her gün şehit haberleri alıyoruz. Valilere talimat veren ‘Operasyon yapmayın’ diyen bunlar değil miydi? Şimdi valileri suçluyorlar: ‘Bazı kamu görevlileri yanlış yapmış olabilir’ diyor. Kime geçmişte kardeşim dediyse hepsini tek tek satıyor. Kaddafi’ye, Abdullah Gül’e, Esad’a ‘kardeşim’ dedi ardından sattı. Buradan valileri uyarıyorum; Sizi bir gün satacak. Bunlar kaçacak bu ülkeden. Kanunsuz emirleri yerine getirmeyin. Utanmadan diyorlar ki; ‘Çözüm sürecinde PKK silah yığınağı yapmış diyor’. Sen ne yapıyordun o zaman? Sen bostan korkuluğu muydun? Sen ülkeyi yönetmiyor muydun? Başbakan ve cumhurbaşkanı değil miydin? Türkiye’nin ciddi olarak güvenlik, dış politika, ekonomik sorunları var. Eğitim dip yapmış. Toplumsal barış çökmüş. Biz bu ülkede eğitimi, dış politikayı, ekonomiyi yeniden canlandırarak, turizmi, tarımı yeniden canlandırarak ülkeyi başı dik bir hale getirebiliriz. Bunu CHP ile birlikte yapacağız. Atatürk’ün dediği gibi biz de seçimlerde diyeceğiz ki; 'Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır.' Bir oy fazla almak için elimizden geleni yapacağız. Başarmamız gerekiyor. Valla umutluyum bu sefer. Olacak bu iş. Hani denildi ya; ‘Kuzu kuzu geleceksiniz kaçak saraya’. Biz bunları kuzu kuzu Yüce Divan'a göndereceğiz. Bakanlarıyla birlikte hem de.” diye konuştu.