CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Sena Kaleli, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında patlak veren tartışmanın Türk siyasi tarihine geçtiğini söyledi. Kaleli, tartışmalara ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesinde, “Bülent Arınç’ın açıklamaları arasında geçen ‘ömrüm vefa ederse’ ifadesi, kendisine yönelik bir tehdit algısı olarak değerlendirilmekte midir? Bu yönde bir duyum var mıdır?” ifadesine yer verdi.

Sena Kaleli’nin, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında yaşanan tartışmalara ilişkin, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlanması istemiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesinde, şu ifadeler yer alıyor:

“Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e yönelik başta Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası olmak üzere, nüfuz suiistimali ve kamu yetkisinin kötüye kullanılması gibi ağır ve somut bulgulara dayanan suçlamaları, AKP’nin parti içi sorunu mudur? Yoksa hükümetinizi ve başta Ankaralılar olmak üzere tüm halkımızı ilgilendiren bir sorun mudur?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın hem yazılı hem de görsel medyada yer alan 8 Haziran’dan sonra açıklayacağını beyan ettiği Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin icraatlarıyla ilgili 100 başlık konusunda, hükümetinizin bir girişimi olacak mıdır? Bu 100 başlık kanunlara aykırı uygulamalar içeriyorsa bunu saklamak ve bilinen hukuksuzluğu açıklamayarak kişisel sorunun bir parçası olarak değerlendirmek hükümet olma sorumluluğuyla ne kadar bağdaşmaktadır?

Bülent Arınç ile Melih Gökçek arasındaki karşılıklı iddialarla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açılmasına karşın, hükümetinizin bu gereklilikten uzak bir yaklaşım içinde olması ve gerekli teftiş kurullarını harekete geçirmemesi, inceleme ve soruşturma başlatmaması, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ndeki uygulamalara sahip çıkıldığı izlenimi doğurmamakta mıdır?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın iddialarıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlatmış olduğu soruşturmanın objektif olarak yürütülmesi, delillerin karartılmaması ve maddi gerçeklerin ortaya çıkarılması amacıyla Melih Gökçek’in soruşturmanın selameti açısından geçici olarak görevden uzaklaştırılmasına yönelik bir tasarrufunuz olacak mıdır? Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın sözünü ettiği 100 başlık içinde, 30 Mart 2014 Ankara’da son derece çekişmeli geçen yerel seçim sonuçlarını, nüfuz suiistimali ve kamu görevini kötüye kullanmak suretiyle değiştirmeye yönelik müdahaleler de bulunmakta mıdır? Bülent Arınç’ın açıklamaları arasında geçen “ömrüm vefa ederse” ifadesi, kendisine yönelik bir tehdit algısı olarak değerlendirilmekte midir? Bu yönde bir duyum var mıdır?”