CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, siyasi iktidarın, basın özgürlüğüne yaptığı baskı, sindirme ve kaba kuvvet kullanımı noktasına ulaşmasının en fazla turizm sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi.

Avrupa Birliği(AB) ülkelerinde son 19 ay içinde antidemokratik yasaların hayata geçirilmesi ve basın özgürlüğünün siyasi iktidar tarafından ablukaya alınmasıyla 'Türkiye nereye gidiyor sorusunun' sık dillendirilmeye başladığını ifade eden Kara, ülkeyi yönetenlerin, hiç bir şey olmamış gibi davranarak kendisi gibi düşünmeyen her sesi susturma girişimi içinde olduğunu kaydetti.

Bir AK Partili vekilin Hürriyet gazetesini basarak yazarlarını tehdit etmesi ve Ahmet Hakan Coşkun'u açık bir şekilde tehdit etmesinin utanç verici bir durum olduğunun altını çizen Niyazi Nefi Kara, "Ne acıdır ki Ahmet Hakan Coşkun'a saldırı oluyor ve ülkeyi yönetenlerden ses çıkmıyor. Gazeteciler açık hedef haline getirildiği böylesi bir dönem yok. Bir başka AK Partili bir milletvekili çıkıyor bir medya grubunun sahibine televizyon ekranlarından tırnaklarını çekeceğiz, dişlerinizi sökeriz ve sinek gibi ezeriz diyor. Basın özgürlüğü ülkemizde ayaklar altında geziyor. Gazetecilerin tehdit edildiği, dövüldüğü, kaba kuvvet uygulandığı bir ülkede demokrasiden söz edilemez. İktidar, 1 Kasım seçimlerine kendisini eleştiren her gazetecinin sesini kısarak girmek istiyor. Eleştiriye tahammülü yok. Yolun sonuna geldiklerini bildikleri için kimse bizi eleştirmesin istiyorlar. Söz açıldığında özgür basın diye iktidar Ahmet Hakan'a kaba kuvvet uygulandığında sesini çıkarmıyor ve kınamıyor. Ülkeyi yönetenlerin Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı kınamasını istiyoruz." diye konuştu.