Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, siyasi iktidarın, saltanatı bırakmama uğruna başta özgür basını susturma adına her türlü yola başvurabileceğini söyledi.

Twitter fenomeni Fuat Avni'nin, muhalif medyaya el koyulacağı iddialarıyla ilgili Cihan Haber Ajansı'na açıklama yapan Kara, "7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan milli iradeyi yok sayan bir zihniyet kendi saltanatlarını sürdürme adına her yola başvurabilir. Saltanatlarını kaybetmemek için herkesi susturmak istiyorlar. 7 Haziran'da iktidarı kaybetme korkusunu yaşadılar. Herkesi kendileri gibi düşünmesini istiyorlar. Saltanatlarını yitirme korkusuyla her yola başvuracakları izlenimi veriyorlar. Biliyorsunuz daha önce özgür basını susturmaya yönelik baskın yaptılar. 13 yıllık AKP iktidarını koltuğu bırakmama korkusu sardı. Onların saltanatını 1 Kasım'da yıkacağız." dedi.

Ülkeyi yönetenlerin her söz açıldığında milli iradeye saygı dediğini hatırlatan Kara, 7 Haziran seçimlerin Cumhuriyet tarihi seçimlerine bakımından en yüksek katılımlı seçim olduğunu, milli iradeye saygı diyenlerin 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan iradeyi yok sayarak ülkeyi seçime götürdüğünü kaydetti.

25. dönem milletvekillerinin daha Meclis'de komisyon kurulmadan ve 25 saat çalışma yapmadan ülkeyi erken seçime götürülmesinin bir milli irade saygısızlığı olduğunun altını çizen Kara, siyasi iktidar hangi entrikayı çevirse çevirsin hangi siyasi etik dışı yollara başvurursa vursun CHP'nin tek başına iktidara gelmesine engel olamayacağını vurguladı.

Siyasi iktidarın koltuk ve saltanatlarını kaybetme korkusuyla ülkeyi savaş sürükleyebileceklerini milletçe görüldüğünü belirten Kara, son günlerde artan terör olaylarınında iktidarın, iktidarda kalma uğruna her yola başvuracaklarının net bir şekilde görüldüğünün altını çizdi.

7 Haziran seçimleri öncesi çözüm süreci denilerek terör olayları olmazken seçimden sonra bir anda ülke gündeminin terörle değiştiğine dikkat çeken Kara, "İktidar, 7 Haziran'da sandıkta yenilgiyi gördü. Milletimiz AKP'ye tek başına iktidara gelme yetkisi vermedi. Seçim sonuçları iktidarın kimyasını fena halde bozdu. 13 yıl içinde hukuksuz yaptıkları işlerin hesabı verme korkusu sardı. Saltanatlarını bırakarak gitmekten korkuyorlar. Toplumda korku üreterek saltanatlarını sürdürmek istiyorlar. Milletimiz bu iktidarın kendi çıkar, menfaat ve koltuklarını koruma uğruna her türlü hukuksuz ve kanunsuz iş yapabileceğini gördü. Kan ve gözyaşı beslenen bir iktidar var. Koltuklarını kaybetme korkusuyla ülkeyi ateşe atmada gözleri kararmış bir iktidar var. Dolar 3 lira olmuş, Euro 3,5 lira olmuş onların umurunda değil. Onların umurunda olan saltanatımızı nasıl sürdürürüz. Onların saltanatını 1 Kasım'da yıkacağız." diye konuştu.