Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya 1. sıra milletvekili adayı Dr. Niyazi Nefi Kara, siyasi iktidarın medya üzerinde çok ciddi baskısı olduğunu söyledi. Kara, ön seçim sonrası yayınına çıktığı televizyon kanalının cezalandırıldığını açıkladı.

CHP'nin 29 Mart'ta Antalya'da yaptığı ön seçim sonrası birinci çıktıktan sonra yayınına çıktığı televizyon kanalının cezalandırıldığını belirten Kara, "Ülkemizde medyaya çok ciddi baskı var. Ön seçim sonrası çıktığım televizyon kanalını cezalandırdılar." dedi. Dr. Kara, Manavgat'ta Antalya Caddesi üzerinde seçim bürosu açılışı yaptı. Açılış sonrası basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını cevaplayan Kara, siyasi iktidar, hangi baskıyı yaparsa yapsın halkı ve özgür basını susturamayacağını kaydetti.

Ankara Savcısı Serdar Coşkun'un seçime bir ay kala Ulaştırma Bakanlığı'na yasalara aykırı olarak 'muhalif medyayı susturma talimatı' iddiası ile ilgili açıklama yapan Kara, köşeye sıkışan siyasi iktidarın her türlü yola başvuruda bulunabileceğini söyledi. Siyasi iktidarın, özgür basına karşı çok ciddi baskısının olduğunun altını çizen Kara, "Zaten medya üzerinde ciddi baskı var. Uzun yıllardır vardı, giderek arttı. Ön seçim sonrası, televizyonu çıktık diye o televizyonu cezalandırdılar. Halkımız bir defa uyandı. Yani ciddi baskı var. Onların hevesli oldukları faşist diktatörlüğe gitmek için her yolu deniyorlar. Halkımız uyandı, onların faşist diktatörlüğüne geçit vermeyecek. Halkımız ayaklanmış durumda, bunlar yaptıkları hukuksuzlukları, hırsızlıkları örtbas edemeyecek. Üstünü örtemeyecek." diye konuştu.

Siyasi iktidarın hukuku katlettiğini belirten Kara, "utanmasalar Deniz Feneri davasına bakan Alman savcıyı tutuklayacaklarını" söyledi. İktidarın dün Ergenekon, Balyoz, bugün paralel diyerek ülkenin hukuk düzenini katlettiğini ifade eden Kara, bu iktidarın, Deniz Feneri yolsuzluğundaki kişileri bile milletvekili adayı gösterdiğini, köşeye sıkışmışlıkla her türlü hukuksuzluğa başvurduklarının altını çizdi.