CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, ülkenin basın özgürlüğü noktasında geldiği noktanın utanç verici bir durumda olduğunu söyledi.

AK Parti'nin ileri demokrasisinin 'basın üzerinde baskı kurma, tehdit, korkutma, sindirme, işten attırma, kaba kuvvet uygulama gözaltına aldırmak ve tutuklatmak' olduğunu belirten Kara, Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in tweet atmaya devam ettiği gerekçesiyle ikinci defa göz altına alınmasını kınadı.

Ülkede Cumhuriyet savcılarının artık iktidarın emir eri gibi çalışma yapmasının hukukun ayaklar altında gezmesi olduğunu belirten Kara, seçime üç hafta kala Digiturk'ten 7 televizyon kanalının çıkartılması ve sürekli gazetecilerin gözaltına alınmasını manidar bulduklarını ifade etti.

CHP Antalya Milletvekili, Hasan Cemal, Necati Doğru, Uğur Dündar, Ahmet Hakan Coşkun, Gültekin Avcı, Hidayet Karaca, Can Dündar, Sedef Kabaş'tan sonra attığı tweet nedeniyle Bülent Keneş'in tutuklanma talebiyle ikinci defa gözaltına alınmasının ülkede basın özgürlüğünün olmadığını açık bir şekilde gösterdiğini vurguladı.

Siyasi iktidarın kendisine rakip gördüğü tüm muhalif sesin sesini kısarak 1 Kasım seçimlerine girme kararlılığı içinde olduğunun altını çizen Kara, sözlerini şöyle tamamladı: "Utanç verici bu durumlar ülkemizin başta Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ve ileri demokrasiye sahip ülkelerde gülünç duruma düşürüyor. Maalesef ülkemizde Cumhuriyet savcıları siyasi iktidarın emir eri olmuştur. Keyfi uygulamalarıyla efendilerini mutlu etmeye çalışıyorlar. Basın özgürlüğü olmayan bir ülkeye yabancı yatırımcı gelmez. Basın özgürlüğü olmadan bir ülkede demokrasi olmaz. Bir gazetecinin attığı tweetten gözaltına alınması ülkemizi dünyada gülünç duruma düşürmüştür. Böyle bir durumu ülkemiz hak etmiyor. Siz yabancı dilde yayın yapan bir gazetenin genel yayın müdürünü tweetten göz altına alacaksınız dünyanın bundan haberi olmayacak. Hakikaten utanç verici bir durum. Ülkemizi imajını kimsenin bozmaya hakkı yok. Bu tür uygulamalar totaliter rejimlerde görünen bir durumdur. Basına gözdağı, korku, baskı, kaba kuvvet ve gözaltına alarak susturamazsınız. "