CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Meclis Başkanlığı seçiminde, halkın MHP'nin tavrını hala anmakta zorluk çektiğini söyledi.

MHP'nin 7 Haziran seçimleri sonrası Meclis'te Meclis Başkanlığı seçiminde MHP'nin aldığı tavrın akıl ve mantıkla izah etmenin zor olduğunu belirten Kara, MHP'nin çizdiği tavırla AK Parti'nin yüzde 40'na daha yakın olduğunu kaydetti.

CHP Manavgat İlçe Başkanlığı'nda ülke gündemiyle ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kara, MHP Milletvekili Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu'nun partileriyle ilgili sözlerine de kendine hiç yakıştıramadığını söyledi.

"Biz eğer Sayın Deniz Baykal’ı desteklemiş olsaydık, ‘dinsiz, inançsız bir partinin adamını seçtirdiniz’ diye bize yükleneceklerdir" sözlerini utanç verici bulduğunu belirten Kara, bu tür sözleri unvanında profesörlük etiketi olan bir bilim adamına yakıştıramadığını artık bu tür ucuz siyaset yapmanın modasının geçtiğini kaydetti.

MHP'nin Meclis Başkanlığı'daki tavrını gördükten sonrası AK Parti ile hükümet kurmada da aynı tavrı görmelerinin hiç kimsede hayal kırıklığı oluşturmayacağını vurgulayan Kara, "Ülkemizin en önemli sorunu hükümet kurma sorunu. Bu konuda MHP'nin Meclis Başkanlığı'ndaki tavrı ortada. MHP, Meclis Başkanlığı'ndaki tavrıyla AK Parti'ye daha yakın olduğunu gösterdi. MHP'nin seçim meydanlarında iktidara karşı tavrı ile Meclis'e girdikten sonrası tavrı değişti. En son hepimiz gördük Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, partimizi dinsizlikle itham edecek kadar ileri götürdü. Kendinden geçti. Milletimiz MHP'nin tavrını anlamaktan zorluk çekiyor. Hele hele unvanında profesörlük olan bir milletvekilinin Meclis Başkanlığı'ndaki tavırlarını partimizi dinsizlikle itham ederek kendince açıklama yapması üzüntü verici bir durum. Bu sözleri kendisine hiç yakıştıramadım. Bu tür sözleri nasıl söyledi anlamış değilim." diye konuştu.