CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, 'Cumhurbaşkanı'nın serbest seçimi, yurttaş hukukunu ihlâl eden ve haksız oy teminine yönelik olan faaliyetlerinin hükmen tespiti' amacıyla, 3 Nisan tarihinde Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) öncelik ve tedbir talebiyle yaptıkları başvuru hakkında, halen işlem yapılmadığını bildirdi.

“AYM Raportörü, çalışmasını 7 Haziran’da mı tamamlayacak?” diye soran Atilla Kart, konu hakkındaki yazılı değerlendirmesinde, “30 Nisan-6 Mayıs-21 Mayıs tarihlerindeki yazılı başvurularımıza rağmen, AYM raportörünün çalışması tamamlanamamıştır. En son 25 Mayıs tarihinde Bireysel Başvuru Birimi'nden aldığımız bilgiye göre, rapor Heyet’e henüz ulaşmamıştır." ifadelerini kullandı.

CHP’li Kart konu hakkındaki görüşme taleplerine karşılık vermeyen AYM Başkanı Zühtü Arslan’a seslenerek, şu soruları yöneltti: "Raportör çalışmasını ne zaman tamamlayacak? 7 Haziran’a kadar tamamlayacak mı? Başvurunun konusuz kalmasına yol açacak olan bu ihmal ya da suiistimal süreci, aynı zamanda dosyanın fiilen sümenaltı edilmesi anlamına gelmez mi? Neden 'metîn, mekîn, müstakîm, fehîm, emîn' bir yargıç gibi davranmıyorsunuz? Neden doğru ve tarafsız görev yapmadığınız kanısını yaratıyorsunuz?"