Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya birinci sıra milletvekili adayı Ali Fazıl Kasap, "AKP iktidarının sona ermesi ve Türkiye’nin normalleşmesi için tek umut, CHP’dir.” dedi.

CHP Kütahya Milletvekili adayı Ali Fazıl Kasap, seçim çalışmalarında bulunmak için gittiği Domaniç ilçesinde ekonomi, iç güvenlik başta olmak üzere Türkiye’nin her alanında sıkıntılar yaşadığını ifade etti. Kasap, "7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan süreç toplumun kimyasını bozdu. Çocuklarımızın yarınları, ülkemizin geleceği için dargınlıkları, küslükleri bir kenara bırakıp, CHP çatısı altında buluşarak birlik ve beraberliğimiz yeniden tesis edeceğiz.” şeklinde konuştu.

"CHP GEREĞİNİ YAPTI"

7 Haziran sonrası CHP’nin üzerine düşeni yaptığını belirten CHP Kütahya milletvekili adayı, şunları kaydetti: "Türkiye genelinde yaşanan sıkıntı, Kütahya genelinde de kendini ağır bir şekilde gösteriyor. 7 Haziranseçimleri sonrasında CHP, ülkede barışı, ekonomik refahı sağlayacak, toplumu huzura kavuşturacak geniş tabanlı bir koalisyon hükumetinin kurulması için elinden gelen tüm çabayı göstermesine karşın AKP’nin bir koalisyon kurma yönündeki isteksizliği nedeniyle hükumet kurulamadı. Karar verici toplumdur. Önünde 4 parti seçeneği var. Biri, kendini Kürt kimliğinden aşamamış, diğeri iktidar olma hedefini gütmeyen, Başbakanlık teklifini elinin tersiyle çeviren ama her konuda da AKP’ye destek veren bir partidir. Ülkeyi kısır döngüden çıkartacak tek CHP var. Tek umut ve çare CHP’dir."

"AKP, KÜTAHYA'DA KAYBETMEYE DEVAM EDİYOR"

Fazıl Kasap, Türkiye’nin oldukça sıkıntılı bir süreçten geçtiğinin altını çizerek ve ülkede barış ortamını sağlayacak ve sorunları çözecek partinin CHP olduğunu savundu. Kasap, “AKP son 2 seçimdir oylarında ciddi oy kaybı yaşamaktadır. Kütahya’da başarısızlıklarını 40 binden fazla oy kaybederek ortaya koydular. Bu millet oyuna gelmiyor. AKP burada oy kaybetmeye mahkum. 13 yıldır kandırılan bir seçmen var. Artık yeter diyor. Bu erken genel seçim ülkenin ve Cumhuriyet'in geleceği açısından yaşamsal öneme sahiptir. CHP’nin 7 Haziran’da ki başarılı çalışmaları, koalisyon sürecindeki sorumlu tavrı, 1 Kasım’da Türkiye genelinde karşılığını bulacaktır.” diye konuştu.