CHP eski Genel Sekreteri ve Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Göveçlik Mahallesi'nde şirketine milyonlarca liralık rant sağlayarak usulsüz imar uygulamasında suçüstü yakalandığını, ardından iki otomotiv bayisi daha olduğunu ortaya çıkardıklarını söyledi. Keskin, Zeybekci’nin muhtarlara gönderdiğini iddia ettiği büyük bir hediye paketini, basın mensuplarının önünde açarak içinden çıkanları gösterdi.

CHP Milletvekili Keskin, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Bakan Zeybekci hakkında yeni iddialarda bulundu. AK Parti iktidarının toplumu, bireyleri, medyayı ve anayasal kurumları tasallutu altına aldığını, Lale Devri’ne benzeyen israf, haram ve yolsuzluklar yaşandığını iddia eden Keskin, “Avanta ekonomisinde, doğruluk ve dürüstlük rafa kaldırılırken kurumlar ve kurallar bu anlayışa göre şekil değiştirir. Talan ve vurgunun herkese açık olduğu mesajını vermek için topluluklara da pay verilir algısı yaratılır. Tepede paylaşılan imkânlardan tabandakiler de faydalanacakmış gibi aldatmaya yönelik yöntemlere başvurulur.” dedi.

‘MUHTARLARA SEÇİM ÖNCESİ BÜYÜK HEDİYE PKATLERİ GÖNDERİLİYOR’

Bakan Zeybekci’nin, Denizli’de görev yapan 617 muhtara seçimden önce hediye paketi adı altında, seçimlerde çalışmalarını etkilemeye yönelik, ciddi ekonomik gücü olan hediyeler gönderdiğini söyleyen Adnan Keskin, “Özel bir kurye ile imza karşılığı teslim edilen paketlerle birlikte Sayın Zeybekci’nin, AKP’ye oy verilmesini isteyen mektupları da muhtarlara elden verilmiştir. Bir bakanın, partisine oy kazandırmak ve göz boyamak için seçim rüşveti gibi algılanan hediye paketleri dağıtması, siyasi ahlâka uygun düşmemiştir. Daha önce şantaj ve baskı yöntemleri devreye sokularak muhtarları toplantılarına katılmaya zorlayan anlayışın, hukuken yetkisi olmadığı halde AKP’nin propagandasına dönüşen bu etkinliklere katılmayanlar hakkında kaymakamlar aracılığıyla soruşturma tehdidini savurduğunu ne çabuk unuttu acaba Sayın Zeybekci? Şimdi hediye ettiği çoraplarla muhtarları kandıracağını mı zannediyor?” diye konuştu.

'İKİ OTOMOTİV MARKASINI DAHA ŞİRKETLER ZİNCİRİNE KATTI'

Bakan Nihat Zeybekci’nin, sahip olduğu Turkuaz adlı şirkete iki otomotiv markasını daha kattığını öne süren Keskin, “Denizli'nin Göveçlik Mahallesi'nde, şirketine milyonlarca liralık rant sağlayarak usulsüz imar uygulamasında suçüstü yakalanan Ekonomi Bakanı, kısa bir süre önce iki otomotiv markasını daha Turkuaz adıyla şirketler zincirine katmıştır. Bu değirmenin suyu nereden gelmektedir? Bakan Zeybekci yoksa herkesten gizlediği bir define, gömü mü bulmuştur? Siyasete girdikten sonra kısa sürede zenginleşen Zeybekci’nin bu başarısının sırrı nedir?” diye sordu.

'EKONOMİ BAKANI ZEYBEKCİ SİYASETE GİRDİKTEN SONRAKİ MAL VARLIĞINI AÇIKLASIN'

Ekonomi Bakanı Zeybekci’yi, iki ahlâki yükümlülüğü yerine getirmeye çağıran Keskin, “Bu iki otomotiv bayiliğini neyin karşılığında aldınız ve bunun bedeli kaç liradır? Siyasete girdiği 2004 yılında mal varlığı neydi? Belediye başkanlığı, milletvekilliği ve bakanlığı dönemi de dahil 2015 yılında ne oldu? Çıksın, mal varlığını kamuoyuna açıklasın. Topluma hesap verme, siyaset yapmanın zorunlu bir sonucudur. Belediye başkanlığı döneminden bu yana Denizli’yi AKP’nin çiftliği haline getiren, kendisi de deyim yerindeyse bu çiftliğin kahyası gibi hareket eden Sayın Zeybekci, şaibe kokan uygulamalarıyla vicdanlarda mahkum olmuştur.” ifadelerini kullandı.

‘AKP MİLLETVEKİLİ ADAYI SAHTE BELGELERLE SGK’YI DOLANDIRMAKTAN YARGILANIYOR’

Bakan Zeybekci dağıtım işleriyle meşgul olurken başka bir milletvekili adayının da SGK’yı dolandırmaktan yargılandığını söyleyen CHP Milletvekili Keskin “Sahte belgelerle kurumu zarara uğrattığı gerekçesiyle 12 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan iktidar partisinin milletvekili adayı, AKP’yi Denizli’de temsil etmekte ancak olay ortaya çıktıktan sonra kendisini toplumdan gizlemek için seçim çalışmalarına katılamamaktadır. Denizli siyaseti, partisi ne olursa olsun usulsüzlük, şaibe ve dolandırıcılık iddialarıyla gündeme gelen milletvekili ve adaylarını hiç haketmemektedir.” şeklinde konuştu. Keskin, AK Parti Denizli 7. sıra milletvekili adayı Peral Uluköy'ün, Denizli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığına dair belgeleri basın mensuplarına dağıttı.

‘İDDİALARA CEVAP VERSİN, DENİZLİ’NİN İMAR OYUNLARIYLA NASIL YAĞMALANDIĞINI DAHA GENİŞ ARAŞTIRALIM’

Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin, kendisi hakkındaki iddialara cevap vermemesi konusundaki bir soru üzerine Keskin, şunları kaydetti: “Ben de yanıt verilmesini bekliyorum. Herhalde böyle bir yanıt geldiği zaman daha derinliğine araştırmalara gireriz. Başka alanlarda en yakınlarının gayrimenkullerini de çıkarma şansını elde ederiz. Denizli halkı da bu konuda imar oyunlarıyla nasıl yağmalandığını daha geniş bir şekilde yakalama şansını, fırsatını elde eder.”