Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, İçişleri Bakanı Selami Altınok’un dünkü gaflarından, sorumsuzluklarından, bıraktığı boşluktan, görevini yapamamasından dolayı derhal görevinden istifa etmesi, etmiyorsa Başbakan tarafından görevden azledilmesi gerektiğini söyledi. Koç, "İçişleri Bakanı Altınok’un özel bir misyonu mu var?" diye sordu.

CNN Türk televizyonunda katıldığı programda Ankara Tren Garı’ndaki bombalı saldırı hakkında açıklama yapan Haluk Koç, saldırı faillerinin, bu olayın karanlığının devletin tüm birimleri tarafından en kısa zamanda ortaya konmaması durumunda herkesin her türlü senaryoyu çizme hakkına sahip olduğunu belirtti.

Koç açıklamasında, “İçişleri Bakanının dünkü gaflarından, sorumsuzluklarından, bıraktığı boşluktan, görevini yapamamasından dolayı derhal görevinden istifa etmesi gerekiyor. Eğer istifa etmiyorsa dünkü o veciz konuşmaları yapan Sayın Başbakan tarafından görevinden azledilmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı. Sözlerini “Diyarbakır’daki fail elinizde, Suruç’taki parçalandı. Diyarbakır’daki failin, bombayı patlatan aynı tür bomba olduğu ifade ediliyor. Daha net bir açıklama yok.” diye sürdüren Koç, şunları belirtti: “Bu kişinin üzerinden çıkarak bu zinciri açıklama noktasında niye bu kadar sessizsiniz? Birilerini mi koruyorsunuz, yoksa yasak mı savıyorsunuz? Yani devletin istihbarat örgütünün bu ülkeyi seven, yurtsever, bütün bu yaşananlardan ıstırap duyan, görevlerimizi yerine getiremiyoruz diye içinde bir miktar fırtınalar kopan bütün yurtsever üyelerini, mensuplarını ayırarak, tenzih ederek konuşuyorum. Allah aşkına okul, mektep basmaktan, dershane basmaktan, banka kovalamaktan, muhalefeti takip etmekten, saçma sapan işler yapmaktan öte bu ülkenin iç ve dış güvenliği bakımından sorumluluklarınız yok mu? Bir istihbarat örgütünün başındaki kişi bir iktidar siyasi partisine üyeliği söz konusu olabilir mi? Bütün bunları yaşıyoruz, bütün bu saçma sapan süreçlerden geçiyoruz."

İçişleri Bakanı Altınok’un özel bir misyonu mu olduğunu soran CHP'li Koç, “17 Aralık’ta Aksaray Valiliği’nden İstanbul’a naklen ve İstanbul’daki tüm 17-25 Aralık soruşturmalarını başka yöne çekme görevinin dışında şuanda İçişleri Bakanı olarak bulunmasının kendisine yüklediği başka misyon mu var? Bunu ifade etmek istiyoruz. İnsanların içi yanıyor. Mutlaka faillerinin açığa çıkmasını istiyor ama bu sorumsuzluklarında siyasi faturasının olmasını bekliyor toplum." diye düşüncelerini aktardı.