Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekilleri Tufan Köse, Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya ve Isparta Miletvekili İrfan Bakır bugün akşam saatlerinde Kırşehir CHP İl Başkanlığı binasında il yönetimi, sivil toplum kuruluşları (STK) ve partililer ile bir araya gelerek, neden koalisyon hükümetinin kurulmadığını anlattı.

KÖSE: 'MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ' DEMEYECEĞİZ, 'DEVLET BAHÇELİ' DİYECEĞİZ

CHP Milletvekili Köse konuşmasında, “Parti teşkilatımızla birlikte yaşanan süreci halka tam anlamı ile anlatacağız. Örgütlerimizle bir araya gelerek yaşanan süreci paylaşıyoruz. İki buçuk aylık süreçte Türkiye’nin ve siyasetin önünü kilitleyen süreç 7 Haziran akşamı başladı. Süreç Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanının açıklaması ile ortaya çıktı. Bundan sonra Milliyetçi Hareket Partisi demeyeceğiz biz, Devlet Bahçeli diyeceğiz. Devlet Bahçeli koalisyonla ilgili hükümet kurmakla ilgili hiçbir oluşumun içerisinde olmayacağını söyledi. CHP tabanı süreci çok iyi izliyor. 13 yıl devam eden iktidara sandıkta mesaj verildi. İnsanımızın beklentisi; 'CHP-MHP bir koalisyon kursunlar HDP dışarıdan desteklesin' sonuçta HDP, terör ve terör örgütü ile kendisine kalın çizgiler çiziyorsa 6 milyonun üzerinde oy aldı. 80 milletvekili ile temsil edilen meşru bir partidir. Bu şartlarda kurulacak hükümet bu iktidar döneminde çıkartılan antidemokratik yasalardan ülkemizi temizlesin” dedi.

'İMAM HATİPLİLER İLE HİÇ BİR SORUNUMUZ YOK'

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmelerini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüm teşkilatlara anlattığını ifade eden Köse konuşmasına şöyle devam etti: “5 oturum halinde devam eden koalisyon görüşmeleri başladı. En son oturumda Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3 aylık bir seçim hükümeti önerisinde bulundu. Türkiye’nin ekonomik, terör ve dış politika sorunları var. Seçmenin iradesi bu sorunları çözecek bir iktidar istiyor. Yeniden seçim değil, terörü azdırarak yada başka yolla acaba tek başına iktidara gelebilecek bir çoğunluğu sağlayabilir miyiz diye düşünülüyor. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu fikirde seçim hükümetinin ülkede hiçbir sorunu çözmeyeceğini bildiğimizden teklifi reddettik. Bunu ise bu şekilde anlatmıyorlar. Eğitim sorununda anlaşamadık yerine 'CHP imam hatiplileri istemiyor' diyorlar. Eğitimde ki tıkanıklığı çözmek istiyoruz. İmam hatiplilerle hiçbir sorunumuz yok.”