Ekonomiden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 1. bölge milletvekili adayı Selin Sayek Böke ve 1. bölge adayı Av. Murat Bakan ile İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu biraraya geldi. Milletvekili adayları, toplantıda sıkıntıları dinledi ve projelerini anlattı.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk ve Yönetim Kurulu üyeleri, denizciliğin önemine dikkat çekerek, sektörün sıkıntılarını aktardı. Öztürk, “Size denizciliği anlatalım, gönüllü elçileriniz olalım. Bizler buradayız ve üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Lütfen bizi Meclis'te temsil edin. Denizin ve denizciliğin temsilcisi olun.” dedi. Yapılan sunumda denizciliğin global durumu, ihtisas gümrükleri, liman yatırımları, tersaneler, kıyı tesisi meseleleri, lojistik gibi pek çok konuya değinildi. Büyük İzmir Limanı, İzmir’de tekne imalatı gibi çeşitli projeler de anlatılarak, hayata geçirilmeleri için destek istendi.

‘BU MESELELERİ ÖNEMSİYOR VE SAHİPLENİYORUZ’

Odayla beraber çalışma yürütmeye her zaman açık olduğunu ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Böke, “Sunumda anlatılan bütün konuları önemsiyor ve sahipleniyoruz. Bu Türkiye meselesi. Merkez Türkiye projesi de tam olarak bu; tüm bunların birbirine bağlanarak çözümlenmesi. Ben ve Murat vekilim, Ankara'da Meclis'te sözcülüğünüzü yapacağız. Bunun için karşılıklı iletişim halinde olalım ve beraber üzerimize düşeni yapalım.” diye konuştu.

Genel seçimle ilgili kısa bir değerlendirme de yapan Böke, koalisyonun neden kurulamadığını anlattı. Türkiye’nin ekonomik istikrarı için öncelikle siyasi istikrar gerektiğini belirten ve bunun CHP iktidarında sağlanacağını iddia eden Böke, “Türkiye’nin potansiyeli çok yüksek, asla karanlık görmeyelim. Şu an kavgadan çok, birlikte iş yapmaya ihtiyacımız var. Milli irade, tek kişinin iradesine sıkıştırıldı. Biz üzerimize düşeni yapacağız.” dedi.

‘DENİZLERİN SÖZCÜSÜ OLACAĞIZ’

Türkiye’de denizcilik sektörünün gerektiği yerde olmadığını söyleyen CHP adayı Bakan ise, “Tüm bu sorunların çözümü, projelerin geliştirilmesi ve denizciliğin ilerlemesi için Parlamento'da üzerimize düşeni yapmaya hazırız.” dedi. Odanın, İzmir’i bütün bir liman olarak gören ve limanlar şehri yapacak yaklaşımını benimsediğini ifade eden Bakan, sözlerini şöyle tamamladı: “Denizcilikteki bürokrasiyi azaltmak için çaba sarfedeceğiz. İktidarımızda bir kamu yatırımı olarak, İzmir Limanı'na kruvaziyerler için yapılması gerekenlerin takipçisi olacağız. Ayrıca İzmir Limanı için İzmir Büyükşehir Belediyemiz'in 'Büyük Körfez' projesinin gerçekleşmesi noktasında yerel yönetime gereken desteği de sağlayacağız.”