Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri, Bağdat’ta inşaat çalışmaları sırasında kaçırılan 18 Türk işçinin kurtarılması için Irak'a gitti. Irak yetkilileriyle görüşeceklerini belirten milletvekilleri, her türlü imkanı seferber ederek, güzel haberlerle döneceklerini söyledi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta 18 Türk işçi, askeri üniforma giyen maskeli kişiler tarafından kaçırılmıştı. CHP, Bağdat’ta kaçırılan işçilerle ilgili bilgi almak ve kurtarılma çalışmalarına katkıda bulunmak için milletvekillerini görevlendirdi. Bu kapsamda Irak'a gitmek üzere Atatürk Havalimanı’na gelen Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan uçağa binmeden önce açıklama yaptı.

Tahsin Tarhan, Irak yetkilileriyle ve Türk Konsolosluğu'yla görüşmeleri olacağını söyledi. Şirket yetkilileriyle de görüşeceklerini dile getiren Tarhan, “Tek temennimiz biran önce vatandaşlarımızın aileleriyle kavuşmaları. Aş için iş için Irak’a gitmiş ekmeği için mücadele eden insanlarımız biran önce ailelerine kavuşması için partimizi görevlendirdi. Çalışmalarımızı ona dönük yürüteceğiz.” dedi.

Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendilerini görevlendirdiğini belirtti. Kaçırılan işçilere yardımcı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını aktaran Akın, “Her türlü imkanı seferber edeceğiz. Telefon yerine yerinde görmek için yola çıktık. İnşallah 18 aileye de güzel haberlerle geri döneceğiz. Dönmek için de bütün görüşmeleri yerine getireceğiz.” ifadelerini kullandı.