CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yargılanırken Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da yargılanması gerektiğini belirterek "Melih Gökçek'i kulaklarından yakaladım ama o kulakları koparmak Bülent Arınç'a nasip oldu. Su testisi kırılmıştır artık bu testi su tutmaz." dedi.

Nazlıaka, Mecliste basın toplantısı düzenledi. "4 yıldır bu kürsüden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının yolsuzlukluklarını, hukuksuzluklarını paylaştım. Derebeylik sistemiyle yönetildiğini dile getirdik." diyen Nazlıaka, 100'ü aşkın soru önergesi verdiğini söyledi. Soru önergelerine cevap vermeyenlerin kendi istikballeri için kirli çamaşırlarını tek tek dökmeye başladığını belirten Nazlıaka, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamasında kendisi açısından yeni birşey olmadığını ifade etti.

Yolsuzluğun Gökçek'in fıtratında olduğunu iddia eden Nazlıaka, yeni oyan şeyin Arınç'ın söylediklerinin içeriği değil bunların bir hükümet yetkilisi tarafından dile getirilmesi olduğunu ifade etti. Bu suçları örtenlerin Gökçek kadar suçlu olduğunu dile getiren Nazlıaka, Arınç'ın bugüne kadar neden sustuğunu sordu. Gelecek nesilleri değil seçimleri düşünen bu zihniyetle mücadele etmenin halka olan bir borcu olduğunu anlatan Nazlıaka, Gökçek yargılanırken Arınç'ın da yargılanması gerektiğini vurguladı.

Açılan soruşturmanın biran önce sonuçlanmasını isteyen Nazlıaka, bazı soruları dile getirdi. "Bu soruların cevaplarını bilip de susanlar dilsiz şeytanlardır." diyen Nazlıaka, "Melih Gökçek'i kulaklarından yakaladım ama o kulakları koparmak Bülent Arınç'a nasip oldu. Su testisi kırılmıştır artık bu testi su tutmaz." şeklinde konuştu.