CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yazılı olarak cevaplaması talebiyle bir soru önergesi verdi. Önergede, Manisa’nın Köprübaşı ilçesi Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kanmaz’ın, öğretmenlerin ve velilerin cep telefonlarına kısa mesaj göndererek AKP’ye oy istemesini sordu. Söz konusu mesajda, “Allah’ın izniyle ülkemizin geleceği için 1 Kasım da hep birlikte AK Parti ile yeniden tek başına için oy verelim ayrıca çevremizi de uyaralım Allah yar ve yardımcımız olsun” yazıyor.

CHP Milletvekili Nurlu, AKP’nin devletin memurlarını oy taşeronu olarak kullandığını söyleyerek, bunun kabul edilemez olduğunu belirtti. Nurlu, “AKP valiler, kaymakamlar, müdürler ve belediye başkanları üzerinden kamu çalışanlarına ve vatandaşa baskı yaparak oy avcılığına başlamıştır. Bunun için de devlet terbiyesi almamış, devletadamlığını AKP yalakalığı zanneden bürokratları kullanmaktadır. Bunun son örneğini Manisa’da gördük. Köprübaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kanmaz, devlet memuru olduğunu unutarak gönderdiği cep telefonu mesajı ile öğretmen ve veliler üzerinde baskı kurmaya çalışmaktadır.” dedi. Köprübaşı’nda okulların, öğretmenlerin, öğrencilerin birçok sıkıntısı ortada dururken Milli Eğitim Müdürü'nün AKP’ye oy peşine düştüğünü söyleyen CHP Milletvekili Nurlu, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, AKP’ye oy taşeronluğu yapan müdürlere ihtiyacı yoktur. 1 Kasım’dan sonra devlet terbiyesinden nasibini almamış birinin, Köprübaşı’nda Milli Eğitim müdürlüğü yapmasına asla izin vermeyeceğiz. Mesleki becerisi, eğitimi, niteliği ve liyakatı ile hakedenler devlet kadrolarına atanacak, kamuda yükselmeleri sağlanacak ve siyasi iktidarın kuklası olmalarına asla izin verilmeyecektir.” şeklinde konuştu.

CHP Milletvekili Mazlum Nurlu’nun soru önergesi şöyle: “Hükümetiniz tarafından vali, kaymakam ve daire amirlerine, AKP’ye oy istemeleri yönünde bir talimat verilmiş midir? Milli Eğitim müdürlerinden, öğretmen ve velilere AKP’ye oy vermeleri için baskı yapılmasını istediniz mi? Bulunduğu makam ve görev gereğince devlet terbiyesi almış olması gereken Köprübaşı Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kanmaz’ın, bir siyasi partiye oy istemesi sizce doğru mudur? Bulunduğu makamı siyasi çıkarları için kullanan Köprübaşı Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kanmaz’ı görevden alarak, hakkında soruşturma açacak mısınız?”