CHP Milletvekili Sakine Öz, Manisa’da artan elektrik kesintilerinin üreticiyi tedirgin ettiğini söyledi. Saruhanlı ilçesindeki üreticileri ziyaretinde dertlerini dinleyen Öz, gece meydana gelen arızalara müdahale edecek ekiplerin olmayışı sebebiyle yaşanan mağduriyetleri Meclis’e taşıdı.

Milletvekili Öz, “Kanatlı hayvancılıkla geçinen Saruhanlı ilçemizin Alibeyli Mahallesi’ndeki üreticilerimiz, kimi geceler sabaha kadar elektriksiz bırakılıyor. Üreticilerimiz, arıza kaydını Alo 186 üzerinden Manisa’ya bildirmelerine karşın gece kesintilerinde ilçede çalışacak eleman bulunmadığı gerekçesiyle sabah 08.00’e kadar mağdur edildiklerini belirttiler.” dedi. Kümes ve üretim tesislerinde düzenli çalışması gereken havalandırma sisteminin, uzun süren elektrik kesintilerinde tehlikeye girdiğini belirten Öz, “Devreye giren jeneratörlerin de ani bir arızayla karşılaşması halinde, sabaha kadar süren arızalarda havalandırma tümüyle devre dışı kalacak ve kanatlı hayvanlar sıcaktan, havasızlıktan telef olacak. Manisa’da elektrik kesintileri bezdirdi. Dağıtım özelleştirmelerinin de ardından muhatap bulma sorunu büyüyen üreticimiz, elektriği kesildiğinde arıza kaydını bırakıyor ama gece 24.00’ten sonra ilçede o arızayı tamire gelecek ekip olmadığı gerekçesiyle sabahı beklemesi isteniyor. Böyle düzen olur mu? O arada jenearatörler de dursa yaşanacak zararı bakanlık hesap edebiliyor mu? Biz üreticimizle birlikte, her tür elektrik arızasına anında müdahale edecek ekiplerin dönüşümlü 24 saat çalışmasını istiyoruz. İlde nasıl arıza kaydı alıyorsanız, sabaha kadar bekletmeyeceksiniz. İlçelerde de gece çalışacak ekibiniz müdahaleye hazır olmalı. Saruhanlı’da ve diğer ilçelerimizde, gece 24.00’ten sabah 08.00’e kadar sorunsuz çalışacak bir ekip bulundurulmalı. Manisalılar elektriğe zaten bütçesini adamış, bir de arızanın tamiri için ertesi günü beklemesin.” diye konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a, hem altyapı hem de personel sıkıntılarını aşmak adına soru önergesiyle çağrıda bulunan CHP Milletvekili Öz, önergesinde şunları kaydetti: “Manisa’da elektrik kesintilerine geç müdahale edildiği yönündeki şikâyetlerin artması karşısında bakanlığınız, ilgili firmayla görüşerek herhangi bir çalışma yapmış mıdır? Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. (GEDAŞ) ile Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş.'de (GEPAŞ) teknik altyapı sorunu ve personel azlığı mı vardır; bu konuda bakanlığınız gerekli inceleme çalışmalarını başlatacak mıdır? 24.00-08.00 saatleri arasında, Manisa’nın ilçelerinde arızanın giderilmesi için ekip çalıştırılacak mıdır? Gece saatlerinde yaşanan elektrik kesintilerini bildirmek için ilgili firmaya arıza kaydı bırakmak isteyen ancak ilçesinde o saatlerde çalışan personel bulamayan abonelerin sorununun çözümü için bakanlığınız bir işlem yürütecek midir? Manisa’nın ilçe ve mahallelerinde, 2014 yılından bugüne elektrik kesintisi nedeniyle kaç adet şikayette bulunulmuş, bu arıza kayıtlarından kaçı kümes hayvancılığıyla uğraşan üreticilerimizden gelmiş, ortalama ne kadar sürede arızalar giderilmiştir?”