25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından Parlamento'ya giren milletvekilleri mazbatalarını aldıktan sonra kayıt işlemleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelmeye başladı. Vekiller için oluşturulan kayıt masalarında CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan kayıt yaptırdı.

Meclis personeli tarafından çiçek ve çikolata ile karşılanan Kurt, mazbatasını teslim etti. Oylama ve yoklama için parmak izi veren ve gerekli bilgi formlarını dolduran Özcan, "Mutluyum; seçim bölgemde oyumu artırdım. Geçen dönem muhalefet milletvekili olarak geldiğimi biliyordum ama bu dönem gelirken ne olarak geldiğimi kendim de bilmiyorum. Şuanda iktidar milletvekili mi olacağım yoksa muhalefet milletvekili olarak mı yolumuza devam edeceğiz; bunu bilmiyorum. Çok karışık bir tablo var. Bizler de kafa yoruyoruz nasıl olması gerektiğine. AKP dışında diğer üç partinin oluşturacağı bir koalisyonla yeni hükümetin oluşmasından yanayım. Nasıl olabilir; bu konuda çok kafa yoran arkadaşlarımız var. Gönlümden geçen AKP'siz koalisyon hükümeti.

Vatandaşların siyasilere karşı bir önyargısı oluştuğunu belirten Özcan, şuanda Türkiye'de hiçbir vatandaşın birkaç ay içinde erken seçime gitme taraftarı olmadığını savundu.