CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik ile Parti Meclisi Üyeleri Yaşar Seyman, Cemal Canpolat ve Elif Uzunşimşek, CHP Genel Merkezinde partilerden bayramlaşma için gelenleri kabul etti. CHP'ye, AK Parti, DSP, Vatan Partisi, HDP, Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Demokrat Parti (DP), bayram ziyaretinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, AKP ile ilk temas olduğunu, bundan sonra daha sık olabileceğini kaydetti. İyi bir sonuç olsun diye ellerinden geleni yapacaklarını belirten Özçelik, aynı şeyi karşı taraftan da beklediklerini vurguladı.

DP Genel Başkan Yardımcısı Nuri Efe, Türkiye'nin en köklü iki siyasi partisinin CHP ile DP olduğunu vurguladı. Misyon, hareket ve hizmet olarak DP'nin bu ülkede adının olduğunu anlatan Efe, seçim sonuçlarından dolayı CHP'yi tebrik etti. Yüzde 10 seçim barajını eleştiren Efe, bu barajının anti demokratik olduğunu ve barajın biran önce kalkması gerektiğini vurguladı. Mutlaka bu 4 parti arasından bir koalisyonun kurulacağını belirten Efe, milletin gerçekten sıkıntı içinde olduğuna dikkat çekti. Koalisyonlardan korkulmaması gerektiğini ifade eden Efe, CHP'ye çok büyük görevler düştüğünü söyledi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren ise bir an önce koalisyonun kurulmasını istedi. Bayramın İslam coğrafyasına huzur getirmesini dileyen Eren, Doğu Türkistan başta olmak üzere dünyanın değişik yerlerinde zulümler yaşandığını anlattı. Bayramların gerçek bayram olduğu günlerin yaşanması temennisinde bulunan Eren, koalisyonlardan korkuları olmadığını ifade etti.