CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, hükümetin emeklilerle dalga geçtiğini söyledi. Torba kanunla SSK ve Bağkur emeklilerine temmuz ayında yapılacak zammın hükümetin açıkladığı gibi 100 değil, en fazla 22 lira olacağını iddia etti.

Emeklilerin bir sosyal devletin en önemli aktörleri olduğunu dile getiren Milletvekili Özel, “Yıllar yılı çalıştılar, ürettiler, alınteri döktüler, Türkiye'nin kalkınmasına katkıda bulundular. Dolayısıyla bir devletin saygınlığı, emeklilerine verdiği haklarla büyük ölçüde ölçülür. Eğer emekliye hakettiği yaşam standardını sağlıyorsanız, sosyal devleti güçlü kılmış olursunuz. 2015'te yapılan zamlar zaten dramatik boyutlardaydı, şimdi de hükümet adeta emekliyle dalga geçer gibi bir zam yaptığını açıklıyor.” dedi.

Türkiye’de toplam emekli sayısının 10 milyon 920 bin olduğunu aktaran Özel, “En düşük SSK emekli maaşı bin 47 lira, temmuz ayında bu maaş zaten bin 78 lira olacak. ‘Ben bunu bin 100 liraya tamamlayacağım.’ demek, 22 lira zam verilmesi demek, yani hükümet aslında 6,5 milyon emekliyle dalga geçer gibi sadece 22 lira artış yapmış oluyor. Meclis’ten geçen önergede bir kurnazlık yapılarak, emeklilerin zaten ocak ve temmuz ayında artan maaşlarına 100 lira vereceklerini söylüyorlar. Yani aslında emeklinin temmuz ayında artacak olan maaşına, sadece ve sadece 22 lira veriyorlar. Demek istedikleri şu, ‘Sen seçimde bize oy ver, ben de sana bu 22 lirayı vereyim’ ama emeklilerin buna haziranda sandık başında elbet cevabı çok net olacaktır.” şeklinde konuştu.