CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, önceliklerinin vatandaşların problemlerini çözecek bir hükümet kurulması olacağını bildirdi. 7 Haziran 2015 günü vatandaşların sandıkta, partilerin kendisine verdiği sözlerin tutulmasına imkan verecek bir iradeyi ortaya koyduğunu söyleyen Özel, “Özellikle seçim bildirgelerine, partilerin meydanlarda verdiği sözlere baktığımızda CHP, MHP ve HDP’nin ortak katların en küçüğünde, verilen sözleri tutacak, sınırları ve yetkileri doğru belirlenmiş bir koalisyon içinde olması gerekir. Biz de zaten seçimlerin hemen akabinde bu konuda diğer partilere defalarca teklifte bulunduk. CHP, bu vaatlerini yerine getirecek bütün koşulları denedi. Biz asgari ücretliyi, memuru, çiftçiyi, taşeron işçiyi gözetecek, vatandaşın mutfağındaki yangını söndürecek bir hükümet kurmayı teklif ettik. Bu konuda yüzümüze kapılar kapansa da şu iyi bilinmeli ki siyasette yüzlerine kapı kapananlar değil, kapıları kapatanlar bedel öder.” dedi.

En büyük arzularının, Türkiye’nin meselelerini kararlılıkla çözecek, dört yıl süreyle görev yapacak, kararlı, net bir irade ortaya koyabilecek bir hükümet kurulabilmesi olduğunu belirten Özel, “Bizim önceliğimiz, her fırsatta bahsettiğimiz gibi vatandaşın evindeki yangınını söndürmek olacak. 7 Haziran öncesi illerimizde, ilçelerimizde gezerken biz vatandaşa bir söz verdik ve dedik ki, ‘Senin sorunlarını biliyoruz, çözeceğiz.’ Emeklimize iki maaş ikramiye, asgari ücretin bin 500 TL’ye çıkarılması, taşeron işçilerimize kadro, çiftçimize 1,5 liradan mazot, banka borçlarını ödeyememiş vatandaşımıza ise borçların silinmesi sözünü verdik. Bu nedenle koalisyon görüşmelerinde de önceliğimiz, vatandaşın sorunlarını çözecek bir hükümet kurulması olacak. Biz bu arzudayız. Elbette ki ülkemizin hükümetsiz kalmasını istemeyiz. Bu düşünceden hareketle de CHP olarak elbette bir koalisyonun içinde yer alabiliriz ama bunun nasıl olacağını, hangi koşullarda yer alacağımızı da oturup konuşmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

CHP olarak yapıcı tavırlarını sürdüklerini dile getiren Özgür Özel, “Bu yapıcılık içinde vatandaşa verdiği sözleri tutabileceğimiz, bir veya birden fazla koalisyon ortağı arıyoruz. 14 ilkemizi kamuoyu ile paylaştık. Bu 14 maddede, kuvvetler ayrılığından tutun Cumhurbaşkanı'nın anayasal sınırlarına, yolsuzluklarla etkin mücadeleye kadar CHP’nin ortaya koyduğu kırmızı çizgileri yer alıyor. Burada bizim için en önemli mesele şudur, biz partileri değilb ilkelerimizi konuşuyoruz. Koalisyon görüşmelerine de bu çerçeveden yaklaşacağız.” diye konuştu.