CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Türkiye’de son günlerde yine polis, asker ve gençlerin analarının ağladığını, gerisinin ise yalan ağladığını söyledi. Bugün gelinen noktada birtakım ellerin, içeriden ve dışarıdan Türkiye’yi karıştırmaya ve istikrarsızlaştırmaya çalıştırdığını belirten Özel, “Türkiye’de yeniden kan dökülmesine sebebiyet veriyorlar. Son dönemlerde Türkiye’de yine gençler ölüyor, polisler ölüyor, askerler ölüyor ama herkes şunu bilsin ki Türkiye’de garibanlar ölüyor, gencecik elemanlar ölüyor. Polisin annesi de, üniversiteli gencin annesi de, askerin annesi de gözü yaşlı kalıyor. Polisin, askerin, gençlerin anaları ağlıyor, gerisi yalan ağlıyor.” dedi.

Bu yüzden artık Türkiye’nin bu meseleyi partilerüstü bir yaklaşımla ele alması gerektiğinin altını çizen Özel, “Bu yüzden CHP olarak, Meclis'i çarşamba günü saat 15.00’te olağanüstü toplantıya çağırdık. Bu toplantıya konu olan bir Suruç raporumuz var. Suruç raporu, oraya giden 11 milletvekilimizin hazırladığı, genel başkan yardımcılarımızın başkanlığında genel başkanımıza sunulan bir rapor. Bu raporu görüşmek istiyoruz. Bu rapora göre Meclis'te bir araştırma komisyonu kurulmasını ve Meclis'in dört partiyle birlikte bunu ele almasını istiyoruz, çünkü olayları kendi seyrine bıraktığımız takdirde sürekli hem güvenlik güçleri hayatını kaybediyor hem suçsuz insanlar.” dedi.

Türkiye’nin çeşitli yerlerinde birtakım kitlesel bombalı eylemlerle ilgili ihbarlar olduğuna değinen Özel, “Polis, canlı bombaların peşinde. Bir yandan gençler demokratik tepkilerini göstermek istediklerinde de bu sefer güvenlik güçlerinin hedefi haline geliyorlar. Ne olursa olsun, Türkiye’nin bunu yaşamaması gerekiyor. Türkiye’nin kamplaşmaya ihtiyacı yok. Herkes şunu bilsin ki bir polisin çocuğu da öbür gün gençlerle birlikte demokratik bir hak yürüyüşünde meydanda olabilir ve şiddetin karşısında zarar görüyor olabilir. Bu ülkede kimse güvenlik güçlerini, polisi, askeri birbirinden ayrıştırmaya kalkmasın. Birbirlerini düşman taraftarı olarak ortaya koymaya çalışmasın. Hepsi fakir ailelerin gariban çocuklarıdır ve maalesef ölenler, olaylar kimler arasında yaşanırsa yaşansın hep garibanların çocukları oluyor. Bu yüzden bu ülkede, esas ülkenin sorunlarının konuşulabileceği bir zeminin oluşturulması gerekiyor. Böyle çatışmalı ortamlarda, terör eylemlerinin olduğu ortamlarda ülke gerçek sorunlarını konuşamaz.” dedi.