Manisa CHP Milletvekili Özgür Özel, toplumda şuanda, AK Parti’nin CHP ile koalisyon kurarak, iktidar oldukları dönemde yaptıkları yolsuzlukların legalleştirme isteği korkusunun olduğunu ileri sürdü.

Manisa’da gazetecilere açıklamada bulunan CHP Milletvekili Özel, artık halkın bir çok beklentisinin olduğunu söyledi. Bu beklentilerin gerçekleşmesi içinde CHP’nin hükümette bulunmasını istediğini deli getiren Özel, ancak partisiyle kurulacak bir iktidar ortağının AK Parti ile olmasından endişe ettiğini kaydetti. Özel, “Çünkü CHP, AKP ile birlikte bir iktidarın parçası olduğunda en yaygın kanı özelikle ortadaki yolsuzlukların üstüne gidilemeyeceği ve geçmiş dönemdeki yolsuzluklarla ilgili CHP üzerinden iktidarın kendini legalleştirmesi ve temizlemesinden herkes endişe ediyor. İkincisi iktidar partisi kaynakları bir başka yerde harcıyor. CHP bu kaynakları işçiden yana, köylüden, yoksuldan yana harcamak istiyor. AKP ile aramızdaki en büyük çelişki bu. Bu yüzden onlarla uzlaşmamız çok güç.” dedi.

CHP olarak temiz siyaset söylediklerini dile getiren Özel, “AKP 4 bakanın yargılanmasını istemiyor. Biz devletin kurallar malzemesi içinde yönetilmesini istiyoruz. Onlar bir kaçak saray inşa ettiler ve bir kaplumbağa gibi Başbakanlıktan Cumhurbaşkanlığına giderken evini sırtında götürdü. Baştan aşağı usulsüzlük. Buradan çıkması gerektiğini söylüyoruz. Bu nedenle AKP ile bağdaşmamız mümkün değil. CHP önündeki bütün seçenekleri izleyecek. CHP’nin temel hedefi iktidar olmak. AKP’li seçmen dahi CHP’nin iktidar olması için CHP’ye gelip ricacı bulunuyor. Sebebi CHP’nin söylediği her türlü vaat AKP’li yoksul seçmenin de gönlünde taht kurdu.” diye konuştu.

Tek başına iktidar kuracak kadar oyu alamadıklarını hatırlatan Özel, “Ancak şimdi o iktidarın peşindeyiz. Onun peşinden gideceğiz. AKP’nin geçen dönem yönetim anlayışı ve yolsuzluklarla birlikte olamayacağımız için seçeneğimiz AKP değil, CHP’nin seçim beyannamesinin bir benzerini ortaya koymuş HDP ve MHP ile ikisiyle beraber veya bu ilkelerde birleşmiş olan biriyle iktidar olmak. Kemal Kılıçdaroğlu’nun başbakanlığında yoksulların yüzünü güldürmek. Hedefimiz budur.” şeklinde konuştu.