CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, genel seçim sonuçlarıyla birlikte Türkiye ve Manisa’da kibir imparatorluğunun sona erdiğini söyledi.

İktidara talip olan CHP'nin almış olduğu sonucu, birinci parti olmadığı sürece tatmin edici bulmadığını belirten Özel, Türkiye genelinde ve Manisa'da aldıkları oyun, sonuçta alması gerekenin gerisinde olduğunu ifade etti. Buna reğmen Manisa’da bir gerçek olduğunu söyleyen Özel, “Bir önceki seçimlerde yüzde 50'lerde oy alan AKP'nin, yerel seçimlerde 350 bin oylarla Büyükşehir Belediyesi'ni kazanmış olan MHP'nin durumu gözönüne alındığında CHP, aldığı oy oranıyla psikolojik üstünlüğü ele geçirmiştir. CHP oylarını yüzde 30'lara taşırken AKP yüzde 50'lerden yüzde 30'lara gerilemiştir. CHP'nin istikrarlı olarak Manisa'da oylarını arttırdığını görüyoruz. Bunu emekyoğun siyasetimize, vatandaşın sorunlarıyla birebir ilgilenmemize, Manisa'nın gündemini Meclis'le bütünleştirmemize bağlıyorum. Bundan sonra da Manisa için çalışmaya devam edeceğiz. Sonuçta halkın vermiş olduğu karar, en doğru karardır. Sandığa girenler, sandıktan çıkan her türlü sonuca razı olacak." dedi.

Bu seçim sonuçlarıyla Türkiye ve Manisa'da kibir imparatorluğunun sona erdiğini belirten Özgür Özel, “Herkes Manisalının iradesine ipotek koyulamayacağını gördü. CHP, yerel seçimlerde almış olduğu oyu telafi etti, 2011 seçimlerindeki oy oranını da geçti. Türkiye ortalamasının üzerinde oy aldık. Son üç seçime göre oyumuzu yüzde 18'den buralara getirdik. Yine de bu oy oranımızı yeterli görmüyorum. Türkiye'de her şeyi kendine göre dizayn edenler vardı. Büyükşehir Belediye Başkanı, 'CHP, bir milletvekili çıkarır.' diyordu. Cumhurbaşkanı ile Büyükşehir Belediye Başkanı'na, bu seçim bir cevap oldu.” diye konuştu.

Meclis'te Türkiye'nin bütün renklerinin yer alması gerektiğini ifade eden Özel, "HDP'nin barajı aşması, bugün aldığı oylarla şu gibi bir durumla karşı karşıyayız. Eğer HDP bir iki puan aşağıda alıp barajın altında kalsaydı, HDP'nin çıkardığı milletvekili AKP'ye geçecekti. Demek ki burada sağlıksız bir durum var. 12 Eylül'den kalan, fevkalade hatalı bir uygulama var. Derhal bundan kurtulmak gerekiyor. 12 Eylül anayasasının etinden, sütünden, tüyünden yararlanan AKP, barajı da kendisine Kenan Evren'den kalan kutsal bir miras olarak değerlendiriyordu ama bu noktada hak yerini buldu. Sonuçta bu milletvekillerini, aldığı oylarla çıkardı. Herkes saygılı olacak. HDP'liler de demokratik sistemde, kendisini şiddetten arındırmış söylemlerin oya dönüştüğünü gördüler. Demokratik sistem içinde Türkiye'de çalışmaya devam etmeleri durumunda varlıklarını da sürdürebilirler. Baraj altında kalması çabalalarının da boşa çıktığını görüyoruz. Biz HDP'nin baraj altında kalması ya da aşmasından etkilenen bir parti olmamamıza rağmen sonuçlar da onu gösteriyor. Yüzde 10 seçim barajını, hukuka ve siyasi ahlâka aykırı buluyoruz.” şeklinde konuştu.