CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Türkiye'yi karıştırmak isteyen kirli bir elin, bastığı düğmeden elini çekmediğini söyledi. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından çağrısı yapılan "Emek Barış Demokrasi Mitingi"nin yapılacağı Ankara Tren Garı Kavşağı'ndaki patlamayı değerlendiren Özel, şunları söyledi: “Büyük bir miting yapılacaktı. Miting demokrasi, barış ve özgürlükler mitingi. Bu mitingin çağırıcıları Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettiğinde ben refakat etmiştim. Mitingin çağrısını yapanlar, Suruç'ta başlayan ve 7 Haziran seçimlerinden önce olmayan, 7 Haziran seçimlerinden sonra başlayan kan ve gözyaşı seline dur demek istediklerini, bu fitilin Suruç'ta ateşlendiğinin bilinciyle Türkiye'de ortaya çıkarılan kaos ortamına karşı demokrasi güçleri olarak omuz omuza, kol kola girip barış, özgürlük ve demokrasi çağrısı yapmak için bugün Ankara'da toplanıyorlardı. Bugün Ankara'da toplanan o insanların ana toplanma merkezlerinden bir tanesinde iki tane bomba patlatıldı, Ankara Tren Garı'nın karşısında. Ölü olduğu, çok sayıda yaralı olduğu, ölü sayısının artmasından endişe edildiği söyleniyor. Bundan fevkalade tedirginiz.”

Türkiye'yi karıştırmak isteyen kirli bir elin, bastığı düğmeden elini çekmediğini söyleyen CHP Milletvekil Özel, “Seçimden önce, ‘Koalisyon, kaos demektir. Koalisyon, felaket demektir.’ diye vatandaşı korkutanların, bu ülkede yaratmaya çalıştıkları iklime dikkat etmek lazım. Biz herkesi duyarlı olmaya, sağduyulu olmaya ve provokasyonlara karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz. Ayrıca sahadan gelen ilk haberler, güvenlik güçlerinin orada olaya tepki gösteren vatandaşlara karşı sert davrandıkları, biber gazı kullandıkları gibi duyumlar var. Geçmiş günlerde de benzerleri yaşanmıştı. Bu son derece tehlikeli, son derece yanlış, son derece o psikolojiyi anlamayan ve bu provokasyonun çok daha derin bir provokasyon olduğu izlenimini yaratan durumlar. Bu konuda şunu söylüyoruz, herkes duyarlı olsun, herkes sağduyulu olsun.” diye konuştu.

Türkiye'nin çatışmaya, kavgaya, savaşa değil, barışa ihtiyacı olduğunu vurgulayan Özel, “Türkiye'yi karıştırmaya çalışan ellere karşı herkesi duyarlı ve sağduyulu olmaya davet ediyoruz ama bu olanlar da, bu yakın tarih, bu geçtiğimiz günler araştırılacak ve gün gelecek CHP söylemişti, 'Eğer terörle mücadele edilecekse Meclis'te, o Meclis çatısı altında hakikatleri araştırma komisyonu kurulmalıdır.' diye. Bu hakikatleri araştırma komisyonu 70'lerin sonu, 80'lerin başını, 90'ları araştıracak elbette ama ben çok eminim ki bu hakikatleri araştırma komisyonu, Türkiye'nin şu iki seçim arası geçirdiği beş aylık sürede de çok zaman harcayacak ve çok şeyi bulacak. Bu hakikatler ortaya çıktığında, birilerinin birilerine bakacak yüzü olmayacak ve çok ciddi şekilde hesap vermeleri gerekecek." dedi.