CHP İstanbul Milletvekili ve eski Üsküdar Müftüsü İhsan Özkes, “Ben emekli bir müftü olarak Cumhurbaşkanı'nın eline Kur'an’ı alıp sallamasına üzüldüm. Onun bir miting meydanında, siyaset arenasında olması doğru bir şey değil." dedi.

CHP İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı ve eski Müftü İhsan Özkes, CHP Malatya milletvekili adayı Hulisi Porgalı’nın seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla seçim gezilerine katıldı. 7 Haziran genel seçimlerine az bir süre kala seçim maratonunu hızlandıran Porgalı, beraberinde CHP İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı ve eski Müftü İhsan Özkes ile birlikte Eski Malatya ilçesini ziyaret etti.

Eski Malatya sakinleriyle bir araya gelen Özkes ve Porgalı, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Vatandaşların tek tek ellerini sıkan adaylar, vatandaşlarla sohbet etti. Burada konuşan CHP Milletvekili adayı Hulisi Porgalı, “Sizlerin sorunlarının ne olduğunu biliyoruz. Kayısı en büyük sorun. Tuttuğu zaman da bir dert, tutmadığı zaman da. Geçen sene yüzde 95 kayısımız yandı. CHP olarak ayrıca Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba bu sorunu onlarca kez dile getirdi. 5 iktidar partisi milletvekili olduğu halde 1 lira destek alamadık. Acaba desteği mi az verdik diyeceğiz ancak iktidar partisine en büyük desteği veren ilk 5 şehirden biriydik. Ancak bugün birinci sırada olan iktidar partisi mensubu hanımefendi, kayısıların yanmadığını iddia etti." diye konuştu.

CHP İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı ve eski Müftü İhsan Özkes ise emekli müftü olarak Cumhurbaşkanı'nın eline Kur'an alıp sallamasına üzüldüğünü aktardı. Özkes, "Kur'an-ı Kerim hepimizin Kur'an'ı. Hepimiz ona inanıyoruz. Onun bir miting meydanında, siyaset arenasında olması doğru bir şey değil. Ben diyorum ki yarım doktor adamı candan eder, yarım hoca da adamı dinden eder. O çeyrek hoca bile olamaz.” şeklinde konuştu.

Porgalı ve Özkes, daha sonra Soykan Meydanı ve Kuyumcular Çarşısı esnafıyla bir araya geldi, Cemal Gürsel Mahallesi'nde düzenlenen mitinge katıldı.