CHP Parti Meclisi Üyesi ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, "Halk sorun üreten değil çözüm üreten, bireysel çıkarları için değil ülke çıkarları için çalışan bir siyaset anlayışı istiyor." dedi.

Partisinin Karaman’da düzenlediği koalisyon görüşmelerinin ve yaşanan siyasi gelişmelerin değerlendirildiği basın toplantısında konuşan CHP Parti Meclisi Üyesi Engin Özkoç, 7 Haziran seçimleri sonrası ortaya çıkan tabloda halkın ‘Ülkenin çıkarları için uğraşın, uzlaşın, problemlere birlikte çözüm üretin’ şeklinde açık bir mesaj verdiğini dile getirdi. AK Partinin tek başına iktidarını elinden alan halkın yüzde 60'lık diğer bloka yani CHP, MHP ve HDP’ye ülkenin geleceği için birlikte olun mesajı aktardığını ifade eden Özkoç, ancak bu beklentinin MHP’nin baştan kapıları kapatması, koalisyonda olmak istememesi nedeniyle sonuçsuz kaldığı sözlerine ekledi.

“Türkiye’nin geleceği bizim için önemlidir.” diyen Özkoç her gün şehit cenazesinin geldiği bir ülkede, dış politikanın aciz kaldığı bir ortamda ve ekonominin hızla çöktüğü bir piyasada CHP olarak başbakanlık, bakanlık istemediklerini ve koalisyon görüşmelerinde bunları ifade ettiklerini söyledi.

Milletimizin daha huzurlu, sağlıklı ve yaşanabilir bir geleceği için koalisyon görüşmelerinde yer aldıklarını, ön yargılardan uzak çözüme endeksli öngörülerle bir çabanın içinde yer almaya çalıştıklarını sözlerine ekleyen Milletvekili Özkoç, “Dış politikada istikrar sağlanmaz ise ekonomide istikrar yakalanamaz. Ranta dayalı, kişisel çıkarlara menfaatlere dayalı ekonomik adımlar ülkeyi içinden çıkılmaz bir sürece götürür. Dünya pazarında 21. Yüzyıla yakışır katma değerli üretim önemlidir. Teknolojik ve bilimsel altyapılı bir üretim öncelikli elzem olan bir durumdur.” dedi.

Özkoç, koalisyon görüşmelerinde çiftçiye ve emekliye verilen sözleri de yerine getirmeye yönelik bir önceliklerinin olduğunu dile getirdiklerini belirterek üretim-tüketim dengesinin tesis edilmesinin önemine dikkatleri çekti.

Darbe anayasının değişmesi, lider sultasına son verilmesi, yüzde 10'luk barajın kaldırılmsı ve toplumsal barış için birlikte hareket edilmesi noktalarında da görüşlerini dile getirdiklerini söyleyen Özkoç AKP‘nin niyetinin erken seçimle tek başına iktidar olma ve bireysel menfaatlerinin kesintiye uğramaması düşüncesi içinde olduğunu, her adımlarının bu çizgide bir siyaset olduğunun görüldüğünü belirtti.