CHP Gümüşhane Milletvekili adayı Avukat Evren Murat Öztekin, iktidarın, temel hak ve özgürlüklerin vazgeçilmezleri olan haber alma ve yayma ile mülkiyet hakkına toptan saldırıya geçtiğini söyledi. Öztekin, siyasal iktidarın kendini yasaların üzerinde görmeye başlamasının bir toplumun uğrayabileceği en büyük felaket olduğuna vurgu yaptı.

Koza İpek Holding’e bağlı şirketlere el koyulmasıyla ilgili açıklama yapan Av. Öztekin, demokratik rejimi asla içine sindirememiş ve hatta varlığını ona düşmanlık üzerine kurmuş olanların hastalıklı düşüncelerinin, ülkeyi her gün akıl almaz acılara düçar ettiğini ifade etti. Haksız ve hukuksuz saldırılar karşısında sessiz kalmanın, bunları görmezden gelmenin en az bunları uygulamak kadar büyük bir sorumluluk doğuracağına dikkat çeken CHP Gümüşhane milletvekili adayı, “Görmezden gelenler, susanlar bilmelidirler ki, onlar da en az uygulayıcılar kadar bu insanlık suçunun bir parçasıdırlar.” dedi.

Siyasal iktidarın kendini yasaların üzerinde görmeye başlamasının bir toplumun uğrayabileceği en büyük felaket olacağının altını çizen Öztekin, “Çünkü o toplum artık sosyal adalet, eşitlik, ortak refah amacından sapmış ve toplumsal kargaşanın batağına sürüklenmiştir. Şu halde siyasal iktidar, toplumdaki huzursuzluğu bastırabilmek için güç kullanmak, yeni kanunlar çıkararak kendisine karşı yükselen muhalefeti bastırmak zorundadır.” diye konuştu.

Siyasal iktidarların eylem ve işlemlerini kanun çıkararak ortaya koymasının, bu kanunların hukuka uygun olduğu anlamını taşımayacağını anlatan Av. Öztekin, sözlerini şöyle tamamladı: “Kanun; temel hak ve özgürlükler ile bin yıllardan bu güne şekillenen evrensel ilkelere uygun olduğu ölçüde hukuku yansıtır. Tarihte tüm kanlı ve zorba yönetimlerin başvurdukları en temel yöntem kanun yoluna başvurmak, kanun çıkarmaktır."