Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili Erdoğan Özyalçın, 1 Kasım seçimlerinin en ciddi tartışma konusu haline gelen sandık birleştirmelerine kendi seçim bölgesinin de eklenmek istenmesine sert tepki gösterdi. Sandığın 'demokrasinin namusu' olduğunu belirten Özyalçın, “Bunu korumak hükümete düşer.” dedi.

CHP Erzincan Milletvekili Erdoğan Özyalçın, Erzincan’da sandık birleştirme girişimine sert çıktı. Başvuruda iddia edildiği gibi Erzincan’da yıllardır 'terör saldırısı' yaşanmadığını ve kentin dokusunun Türkiye’yi temsil ettiğini vurgulayan Özyalçın, “Hiç kimse şehrimizdeki birlik ve beraberliğimizi, kardeşliği bozamaz. Sandık demokrasinin namusudur ve bu namusu korumak, gözetmek hükümetin boynunun borcudur.” diye konuştu.

SANDIK DEMOKRASİNİN NAMUSUDUR

CHP’li Erdoğan Özyalçın, jandarmanın başvurusuna tepki göstererek başvuruda yer alan gerekçelerin inandırıcılıktan uzak olduğunu söyledi. CHP’li Özyalçın, Başbakan’ın daha 2 gün önce 'terörün belini kırdık' diye açıklama yaptığını hatırlatan Özyalçın, iktidar temsilcilerine “Nasıl oluyor da hem terörün belini kırıyorsunuz hem de seçim sandık güvenliğini sağlayamıyorsunuz?” sorusunu sordu. Son dönemde ülkede artışa geçen terör olaylarının ve şehit cenazelerinin tek sorumlusunun AKP yönetimi olduğunu belirten CHP Erzincan Milletvekili Özyalçın, bu tür girişimlerin anayasaya aykırı olduğunu vurguladı. Özyalçın, “Bu girişimler vatandaşın anayasal haklarını ayaklar altına alan girişimlerdir. Buna CHP olarak karşı olduğumuzu açıkladık. Zaten YSK’nın da böyle bir yetkisi yoktur. Sandık demokrasinin namusudur ve bu namusu korumak, gözetmek de iktidarın boynunun borcudur.” ifadelerini kullandı.

KARDEŞLİK DOKUMUZU BOZAMAZLAR

Erzincan’da jandarmanın başvurusunun kabul edilemez olduğuna dikkat çeken Özyalçın, şunları kaydetti: “AKP 18 milletvekili alacağım diye her türlü hileye, hurdaya başvuruyor. İktidar, özellikle 7 Haziran’da kaybettiği, bir daha da alamayacağı bölgelerde sandıkları ‘güvenlik' bahanesiyle vatandaştan kaçırmak istiyor. Erzincan’da terör ya da güvenlik bahanesine sığınacak herhangi ciddi bir olay yaşanmadı. Maalesef her gün şehit haberlerin ardı ardına geldiği bir ortamda sivil kayıpların olduğu bir dönemde bunu söylemek dahi çok utanç verici. Ancak, yaşananların tek sorumlusu AKP iktidarıdır. Çok acıdır ki bu döneminde neredeyse her kurumun ‘güvenliği ve güvenirliği’ tartışmalı hale gelmiştir. Hukuk maalesef yerlerde sürünmektedir. AKP iktidarı, gerçek bir gerekçelerle değil, bahanelerle sandık oyunlarıyla iktidarı kazanmak istemektedir. Bu vatandaşa ve ülkemize yapılabilecek en büyük kötülüktür.”

Erzincan’ın tam bir Türkiye tezahürü olduğunu vurgulayan Özyalçın, “Biz bin yıllardır tıpkı kadim Anadolu topraklarında olduğu gibi kederde, tasada ve sevinçte hep bir olduk, bir arada olduk. Hiçbir güç biz i birimizden ayırmaya yetmedi. Ünlü şairimiz Nazım’ın dediği gibi, ‘Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine. Bu memleket bizim.’ Alevisi de, Sünnisi de, Kürt'ü, Çerkezi, Lazı da, Türk’ü de bizim. Bütün kimlikler bizim zenginliklerimizdir, hiç kimsenin bizi bölmeye güçleri yetmeyecektir.” dedi.