Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, Akyazı’da Trabzonspor’un da maçlarını oynayacağı stadyumun yapımında yer aldığını belirttiği Etüt Planlama ve Proje (EPP) şirketiyle ilgili iddialarda bulundu. Pekşen, “Burada danışmanlık şirketi olarak adı geçen EPP adı verilen firma. Bu aynı zamanda Emlak Konut’unda ortağı olduğu bir firma. Bu firma bünyesinde bulunan 23 kişi kimdir? Kimlerin akrabalarıdır bunlar? Danışmanlık adına altında görev alan 23 kişi bu şantiyeye gelmişler midir? Bu kişilerin bankamatikten başka bu bölgeye uğradıklarına rastlanmış mıdır? Bunlar kimlerin akrabalarıdır?” diye sordu.

Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi inşaat alanında basın açıklaması yapan Haluk Pekşen, son dönemlerde bütün bürokratlardan yağmur gibi belgeler gelmeye başladığını söyledi. Gelen belgelerden bir tanesini de Akyazı Stadyumu’yla ilgili olduğunu ifade eden Pekşen, şöyle konuştu: “Burada Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü'nün bir yazısı var. TOKİ ile yaptığı yazışma zincirini anlatıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı diyor ki, ‘Aynı şeyleri tekrar tekrar niye soruyorsunuz? Bunları tekrar tekrar sormanızdaki sebep nedir? Sürekli bu inşaat gecikiyor’ diyor. İnşaatın devam etmediğini belirtiyor. Şimdi ben buradan bütün Trabzonlular adına soruyorum. Bu yazılara ilişkin konulara bakıldığında, stadın inşaatını esasen hiç ilerlemediği, mayıs ayından beri de stada inşaatının ilerlememesi için devletin anlaşmalı bir şekilde bir yazışma süreci takip ettiğini görüyoruz. Birbirleriyle yaptıkları yazışmada ‘aynı şeyleri neden bir daha soruyorsunuz’ diyorlar. Bu yazıların içeriğinde neler olduğunu ben biliyorum. İlgililerden bu yazı ile ilgili olarak açıklama bekliyorum. Senin yüzünden benim yüzümden diye bir birlerine kızıyorlar. Stadyumun inşaatında herhangi bir ilerleme yok. Olması da şu anda olası değil. Çünkü kamuoyundan gizlenen bir takım teknik ayrıntılar var. O teknik ayrıntıların neler olduğunu, inşaatın neden durduğunu, esasen inşaat durmuş olmasına rağmen burada şantiye görüntüsüyle inşaat devam ediyormuş gibi niçin davranıldığında vatandaşa izah etmelerini istiyoruz."

Stadyumun hizmete açılacağı tarihin bir kaç kez ötelediğini hatırlatan Pekşen, sezonun ikinci yarısına yetişmesinin de mümkün görünmediğine vurguladı. Pekşen, 2016 -2017 sezonuna yetiştirme ihtimalinin da çok inandırıcı olmadığını savundu.

EPP İLGİLİ İLGİNÇ İDDİALARDA BULUNDU

Haluk Pekşen, stadyumun yapımında yer alan şirketle ilgili de çok çarpıcı bir iddia ortaya koydu. Danışmanlık şirketi olarak adı geçen EPP’ye işaret eden Pekşen, şu ifadeleri kullandı: “Bu aynı zamanda Emlak Konut’un da ortağı olduğu bir firma. Bu firma bünyesinde bulunan 23 kişi kimdir. Kimlerin akrabalarıdır bunlar? Danışmanlık adına altında görev alan 23 kişi bu şantiyeye gelmişler midir? Bu kişilerin bankamatikten başka bu bölgeye uğradıklarına rastlanmış mıdır? Bunlar kimlerin akrabalarıdır? Bu EPP inşaatın genel müdür kimdir? Böyle emsal bir yapıda başka inşaatlarda 23 tane görev alan danışmana rastlanmış mıdır? Bunların imza attıkları bir rapor var mıdır? Hangi siyasilerin akrabalarıdır? Bu teknik soruların cevaplarını onlardan bekliyoruz. Diledikleri kadar süre ne yazık ki kendilerine veremeyeceğiz. Bir kaç gün sonra soruları kamuoyunu aydınlatarak devam edeceğiz. Bundan sonra Trabzon kamuoyu Akyazı stadyumundaki gerçekleri öğrensin. Bu stadyumun tamamlanması için bütün teknik ve fenni ayıpların. Burada yapılan büyük hataların derhal ortadan kaldırılması gerekiyor.”