Kanaltürk, Bugün TV, Bugün Gazetesi, Millet Gazetesi ve Kanaltürk Radyo’nun içinde yer aldığı İpek Medya Grubu’na yönelik düzenlenen operasyonlara bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker'den geldi. Şeker operasyonların Muz cumhuriyetlerini, faşizmi ve diktatörlüğü hatırlattığını söyledi.

Şeker yaptığı açıklamada, yaşanan gelişmeleri takip ettiklerini ve bunların muz cumhuriyetlerini, anti demokratik uygulamaları, faşizmi ve diktatörlüğü hatırlattığını ifade etti. Şeker, “Böyle birşey demokrasi olan ülkelerde olmaz. İnsanlar muhalif olabilirler, sizi çok ciddi şekilde eleştiredebilirler. Eğer bir hukuk dışı işi varsa polisle yapmazsınız bunu. Bunu inceleyen müfettişler olur. Basınla ilgiliyse RTÜK var, ekonomik nedenlerle vergi kaçırdığını tahmin ediyorsanız Maliye Bakanlığı'nın müfettişleri var. Polisle bir yere baskın yaparak susturmaya çalışmanız, demokratik ülkelerde olan şeyler değil.” dedi.

Bunun faşizm ve diktatörlük olan ülkelerde yaşandığını kaydeden Şeker, “Umarım Türkiye bu manzarayı görüp 1 Kasım'da seçimini ona göre yapacak. 1 Kasım'da Türkiye ya diktatörlüğe, faşizme oy verecek ya da demokrasiye, insan hak ve özgürlüklerine oy verecek, hukukun üstünlüğüne oy verecek. Bu net ayrımı halkın görmesi lazım.” diye konuştu.