CHP İzmir 2. bölge milletvekili adayı Kamil Okyay Sındır, AK Parti hükümetinin, vatandaşın artan hoşnutsuzluklarını önlemek için faşizan politikalara başvurduğunu söyledi. Sındır, seçim çalışmalarına Kiraz ilçesinde devam etti. Partisinin ilçe başkanlığında toplantı düzenleyen Sındır, daha sonra Umurcalı köyüne geçti, Üç Şehitler Şükran Yemeği’ne katıldı. Çalışmalar esnasında Kirazlılara seslenen Sındır, halkın sıkıntılar altında ezildiğini, çiftçisi, emeklisi bütün toplum kesimlerinin ağır ekonomik zorluklarla başetmek zorunda kaldığını belirti. Sındır, “İktidarın ekonomi politikaları iflas etmiştir. Türk halkı tüm kesimleri ile her geçen gün ağır ekonomik koşullara sürüklenmektedir. İktidar vatandaşın artan hoşnutsuzluklarını önlemek için faşizan politikalara başvurmakta çekince görmemektedir. Bu gidişe dur deme zamanı gelmiştir.” dedi.

'EZENİN KARŞISINDA, EZİLENİN YANINDA OLACAĞIZ'

Genel seçimin demokrasi şölenine dönüşeceğini ifade eden Sındır, “Türk halkı 7 Haziran seçimlerinde, demokrasi şölenine dönüştüreceği seçimlerde bu ceberrut iktidara dur diyecek. Bundan hiç kuşku duymuyorum. CHP olarak bizler ezenin karşısında, ezilenin yanında olacağız. Hep birlikte Türkiye’yi aydınlık, müreffeh yarınlara taşıyacağız. Direncimizi, inancımızı, birlikteliğimizi sürdürdüğümüz sürece buna hiçbir güç mani olamaz.” dedi.

'HAK VE ADALETİN SÖZDE KALMAYACAĞI BİR TÜRKİYE'

Halkın nefes alamaz olduğunu, artık yaşanacak bir Türkiye istediğini ifade eden Sındır, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz CHP olarak hazırız. Kadrolarımız, programımız hazır. İktidar olacağımıza inancımız tam. Türkiye’nin özlediği ekonomik refahı, eşit ve adil dağılımı getirmeye geliyoruz. Çocuklarımızın yatağa aç girmeyeceği, milyonlarca insanımızın açlık sınırı altında yaşamayacağı, hak ve adaletin sözde kalmayacağı bir Türkiye için geliyoruz. Yurttaşlarımızın yarınlara güvenle bakacağı, huzur ve umut içinde yaşayacağı Türkiye’yi kurmaya geliyoruz. Gelin, oy verin.”