Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda mazbatasını aldı. Hükümetin kurulması ile ilgili açıklama yapan Tanrıkulu, ne kadar Başbakan Ahmet Davutoğlu karşı çıksa da, yüzde 60’lık muhalefet bloğu ile hükümet kurmaya çalışacaklarını söyledi.

Mazbatasını aldıktan sonra adliye çıkışında gazetecilere konuşan Sezgin Tanrıkulu, bu dönemde de nerede insan hakları ihlali varsa düzeltmeye çalışacağını vurguladı. Tanrıkulu, “Nerede bir insan hakları ihlali varsa düzeltmeye çalıştım. Oraya gidemesem bile bir soru önergesiyle yada bir yasa teklifiyle gündeme getirmeye çalıştım. Hükümeti bu şekilde denetlemeye çalıştım. Bazıları milletin malından, mülkünden çalarken biz zamanımızdan çaldık. Ve vekilliğin hakkını yerine getirmeye çalıştık ve mecliste bir hafıza oluşturmaya çalıştık. Özellikle insan hakları konusunda. Umarım bu dönemde geçen dönemde yaratılan insan hakları ihlallerini onaracak bir hükümette CHP olur. Bizde geçen dönemde yaratılan tahribatı gidermeye çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Gazetecilerin koalisyon hükümeti sorusuna ilişkin Tanrıkulu şunları söyledi: “Sonuçta parlamento ahitliği içerisinde mutlaka hükümet çıkacaktır. Kaldı ki bizim önceliğimiz her ne kadar Davutoğlu karşı çıksa da yüzde 60’lık muhalefet bloğunun hükümet kurmasıdır. Bizim önceliğimiz budur.”

Tanrıkulu, açıklamasının ardından adliyeden ayrıldı.