CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na “İl ve ilçe merkezlerine kaç seçmenin taşınması öngörülmektedir? Seçmenleri taşımak için kaç kamu aracı görev yapacaktır?” diye sordu.

Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi sunan Tanrıkulu, şu değerlendirmeyi yaptı:
"7 Haziran 2015 Genel Seçiminde birçok ilde bin 500 ile 8 bin arasında oy farkı ile milletvekili sayısında partiler bazında değişiklikler olmuştur. Seçmen sayısı 7 Haziran 2015 Genel Seçimine göre yaklaşık 300 bin kişi artarak, 53 milyon 749 bin 850′den 54 milyon 49 bin 936’ya yükselmiştir. En fazla artış ise büyükşehirlerde yaşanmıştır. Seçmen sayısı, Ankara’da 40 bin, İstanbul’da 80 bin, İzmir’de 19 bin, Bursa’da 17 bin, Diyarbakır’da 8 bin artmıştır. Buna karşılık 26 ilde seçmen sayısı düşmüştür. Büyükşehirlere göç nedeniyle 7 Haziran 2015’e göre, Ağrı, Aksaray, Ardahan, Artvin, Bayburt, Burdur, Çankırı, Çorum, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, Kars, Kırıkkale, Kütahya, Muş, Niğde, Rize, Siirt, Sivas, Tokat, Tunceli, Yozgat ve Zonguldak’ta seçmen sayısı azalmıştır. İllerdeki seçmen sayısının artışı ve azalması 1 Kasım 2015’te gerçekleşecek seçimde dengeyi de değiştirecektir.”

CHP’li Tanrıkulu bu bağlamda Başbakan Davutoğlu’na şunları sordu:

"Doğu ve Güneydoğu Bölgesindeki olaylar nedeniyle bulundukları il ve ilçeleri terk eden seçmen sayısı iller itibariyle nedir?
1 Kasım 2015’teki seçimde sandıklar hangi araçlar ile taşınacaktır?
1 Kasım 2015’teki seçimde sandık taşıyacak araçların plakaları siyasi partilere seçim öncesinde bildirilecek midir?
1 Kasım 2015’te seçimde seçim bölgelerinde plakasız araçlar yer alacak mıdır?
Seçim güvenliği zaafiyeti yaşanabilecek kritik seçim çevresi var mıdır? Varsa, sayısı kaçtır?
Seçim güvenliği zaafiyeti yaşanabilecek kritik seçim çevresi sayısının seçim sonuçlarına etkisi yüzde kaçtır?
İl ve ilçe merkezlerine kaç seçmenin taşınması öngörülmektedir? Seçmenleri taşımak için kaç kamu aracı görev yapacaktır?
İl ve ilçe merkezlerine taşınan seçmene kumanya verilecek midir?
Taşımalı oy kullanan seçmenin oy kullandıktan sonra güvenliği nasıl sağlanacaktır?”