Aydın’ın Nazilli ilçesinde, Aydın Büyükşehir Kültür Merkezi'nin açılışında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, AK Parti MKYK Üyesi Mehmet Erdem’in, bir toplantıda yaptığı, “Sonumuz ANAP gibi olmasın.” açıklamasını değerlendirdi. AK Parti’nin sonunun ANAP’tan daha da kötü olacağını iddia eden Tezcan, “Böyle giderse Anavatan Partisi’nin dağıldığı, çöktüğü gibi çökeriz, diyorlar. Siz daha fazla çökeceksiniz, daha fazla çökeceksiniz. Arkanızda bir sürü veremeyeceğiniz hesabınız kalacak.” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi, Nazilli ilçesi Yenipazar’da kültür merkezi, Donduran Mahallesi’nde köy ekmek fırını, Köşk ilçesinde ise Ege Et şubesi açtı. Nazilli’deki açılışta konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, “AKP Aydın eski milletvekili, bugün yine aday. Adayken dili sürçmüş. Bunların dili sürçünce doğruya ulaşıyorlar. Dilleri sürçtükçe insan yanlış söyler, bunların dilleri sürçtükçe doğruya ulaşıyorlar. Diyorlar kib akıbetlerini görmeye başlamışlar, 'Böyle giderse...' diyor bir tanesi, yaptığı konuşmasında, 'Böyle giderse Anavatan Partisi’nin dağıldığı, çöktüğü gibi çökeriz.' diyorlar. Siz daha fazla çökeceksiniz, daha fazla çökeceksiniz. Demokrasilerde partiler büyür, kapanırlar, zayıflarlar ama gittikleri zaman en azından arkalarında veremeyecekleri hesapları olmaz. Siz çöktüğünüz zaman arkanızda bir yığın veremeyecek hesapla kalacaksınız. Bunu sendika toplantısında söylüyor. O sendikaya diyor ki, 'İyi çalışın ha, yoksa sonumuz ANAP’tan kötü olur.' diyor. ANAP’a, DYP’ye, AK Parti'ye oy verenler, hepsi bizim kardeşimizdir.” dedi.

Vatandaşlara hizmet için 18 saat çalıştıklarını belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise kapatılan İl Özel İdaresi'nin mal paylaşımlarına da değindi. Açılış yapılan ilçelere götürdükleri hizmetler hakkında da bilgi veren Başkan Çerçioğlu, köy fırınında pişirilerek ikram edilen börekten yedi.