CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Aydın'da katılacağı toplu açılış törenine, kişilerin resmi yazı ve talimatlarla gitmeye zorlandığını iddia etti. Bazı kurumların, alanda yoklama alınacağı yönündeki yazı ve mesajlarının kanuni olmadığını belirten Tezcan, “Bunların böyle bir talimat yetkisi yok. Bugün, 'yoklama alacağız' diyenlerin de kaydını biz tutuyoruz. Yarın yoklama verecekler. Onların hepsi yarın yoklama verecekler.“ dedi.

CHP Aydın il binasında basın açıklaması yapan Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu konudaki resmi yazını göstererek, “Aydın, hareketli bir gün yaşıyor. Sokakları kapatmışlar, sokaklarda vatandaşı zorla mitinge taşıma zulmü yaşanıyor. Bakın bu, Türkiye’nin son dönemde içine girdiği çok acı bir tablo. Türkiye, kaçak sarayda kurgulanan tuhaflıkları yaşamaya alıştırılmaya çalışılmış. Kaçak sarayın zulmü, kaçak sarayın soytarıları, kaçak sarayın oyuncuları derken şimdi kaçak sarayın halka zorla izletilen tiyatrosuyla karşı karşıyayız. Kaçak sarayın kaçak tiyatrosu. Aydın’da, milletin istemediği bir mitinge zorla vatandaşları taşımaya dönük uygulamalarla karşı karşıyayız.” dedi.
Erdoğan'ın, toplu açılış törenlerinde günlerden beri Anayasa’yı ihlal ettiğini öne süren Tezcan, “Açıkça Anayasa’ya aykırı, tarafsızlığını ihlal eden, namusu ve şerefi üzerine ettiği yemini çiğneyecek biçimde iktidar partisinin lehine propaganda mitingleri düzenliyor. O mitinglerde, ana muhalefet partisinin genel başkanı ve seçim bildirgesini isim vererek eleştiriyor. Muhalefet partilerini isim vererek eleştiriyor ve AKP Genel Başkanı’nın diliyle, aynı dili kullanarak ama ondan farklı biçimde, Cumhurbaşkanlığı ayrıcalığını kullanarak tarihin en büyük ayıbının altına imza atıyor. Okula laboratuvar yapılmış, onu açacakmış. Onları bir tarafa koyduk, belli ki kanunun arkasını dolanmak isteyen, hukuka hile yapmak isteyen, hile-i şeriyye ile oturduğu koltuğu işgal etmekte kararlı bir cumhurbaşkanı ile karşı karşıyayız. 89 açılış böyle icat edilmiş ama üstüne üstlük bununla yetinmemişler, meydan boş kalır kaygısıyla, tıpkı Davutoğlu geldiğinde meydan nasıl boş kaldıysa onu telafi etmek için gelen Cumhurbaşkanı’nın ziyaretinde boş kalır kaygısıyla Aydın Valisi, İçişleri Bakanlığı ve bürokratlar harekete geçmişler, elbirliğiyle vatandaşı metazori, cebren miting alanına taşımaya çalışıyorlar. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yazısı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, açıkça okullara talimat gönderiyor, 'buraya gideceksiniz, Cumhurbaşkanı’nın düzenlediği mitinge katılacaksınız.' diye.” şeklinde konuştu.

YSK’yı da sert bir dille eleştiren Bülent Tezcan, “Türkiye’de ne yazık ki YSK, hukuka teslim olması gerekirken zorba bir diktatöre teslim olmuştur. Günlerden bu yana Anayasa’yı açıkça ihlal eden ve Anayasa'nın verdiği yetki gereği kurulan bu ihlali tespit edip önlem alması gerektiği halde susan YSK, zorba bir diktatöre teslim olmuştur. Artık Türkiye’de 7 Haziran seçimleri, ne yazık ki yargı gözetim ve denetimi altında yapılmıyor. 7 Haziran seçimleri, Türkiye’de zorba bir diktatörün hak ve hukuka tecavüzü altında yapılıyor.” ifadelerini kullandı. Toplu açılış törenine vatandaşları zorla getirmek için kaymakamların seferber olduğunu ve muhtarlara baskı yaptıklarını iddia eden Tezcan, "Şimdi bütün kamu görevlilerine sesleniyorum. Cumhurbaşkanı, Anayasa’daki sorumsuzluğa sığınacağını zannedebilir, sığınamayacak o başka bir şey. Bu suçların hepsinin hesabını hukukun hakim olduğu düzende verecek, onunla ilgili bir tereddütümüz yok ama belki idare amiri kamu görevlisi, daire amirleri şunu sanıyor olabilirler, Cumhurbaşkanı nasıl olsa sorumsuz, biz de bundan istifade ederiz diye. Bütün kamu görevlilerine, bürokratlara sesleniyorum. Suç işliyorsunuz ve hiçbir güç sizi, bu işlediğiniz suçlar nedeniyle hukuk önünde yargılanmaktan kurtaramaz. Cumhurbaşkanı’nın Anayasa’yı ihlal eden piyonu ve parçası olmayın. Hiçbiriniz bu zorbalığa ve baskıya teslim olmayın." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan’ın basın açıklamasına İl Başkanı Hikmet Saatcı, Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci, milletvekili adayları ve diğer partililer katıldı.