Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, CHP iktidarında kadınlar, yaşlılar ve engelliler ile çocukların bütün haklarının güvence altına alınacağını vurguladı.

Sarıçam İlçe Başkanı Celal Güven, Sarıçam İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Ünal ve partililerle birlikte Suluca Beldesi’ndeki vatandaşların dertlerini dinleyen Tümer, CHP’nin tüm sorunların üstesinden gelecek güce sahip olduğunu ifade etti. Tümer, ekonomide ve toplumsal hayatta kadınlara daha fazla yer açılacağını söyledi.

CHP iktidarında kadınlar, engelliler, yaşlılar ve çocukların güvence altına alınacağını, şiddetin oluşmadan engelleneceğini ifade eden Tümer, “Çocuk, hasta ve yaşlı bakım hizmetlerini geliştirerek kadınların çalışma hayatına katılımının önündeki engelleri kaldıracağız.” dedi.

CHP’nin, şiddeti ağır suçlar kapsamına alacağını ve en ağır şekilde cezalandıracağını ifade eden Tümer, ücretsiz danışmanlık, psikolojik destek ve yasal yardım veren danışma merkezleri kurulacağına işaret etti.

Suluca’da esnafların yanı sıra, kıraathanede ve evlerinde vatandaşları ziyaret eden Tümer, “Yaşlılarımızın, çocuklarımızın, engellilerimizin ve kadınlarımızın yaşam standartlarının yükselmesini sağlayacağız. Mağdurlara meslek beceri kursları ve istihdama yönelik eğitim vereceğiz. Şiddet mağduru kadınların konut ve iş bulmasında, çocuklarının okul ve kreş ihtiyaçlarının karşılanmasında destek sağlayacağız.” diye konuştu.