Eskişehir CHP Milletvekili Gaye Usluer, “AKP ve saraydaki işin başından beri erken seçim ve azınlık hükümeti istiyordu. AKP, koltuklarına yapışmış, kendilerini devletle özdeşleşmiş halde, kendi çıkarları doğrultusunda hareket ederek seçime gitmeyi hedefledi" dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel ile birlikte il binasında basın toplantısı düzenledi. 35 gündür AKP-CHP arasında sürdürülen koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlandığını hatırlatan Usluer, şöyle konuştu: "AKP, işin başından beri erken seçim ve azınlık hükümeti istemekte. Biz 5 ana madde ile görüşmelere başlayacağımızı kamuoyuna anlatmıştık. AKP, koltuklarına yapışmış, kendilerini devletle özdeşleşmiş halde, kendi çıkarları doğrultusunda hareket ederek seçime gitmeyi hedeflemişti. Davutoğlu, son konuşmasında seçim hükümetini aşıya benzeterek ülkeyi koruyacaklarını söylüyor. Ben bilim insanıyım. Aşı, hastalıklara karşı koruma amacı ile kullanılır. Oysa, sağlığı bozan, ülkeyi ve insanları hasta eden kişiler aşı ile nasıl koruyacaklar. Aşı 7 Haziran seçimlerinde yapılmıştı."

ÇAKIRÖZER: KIRMIZI PLAKALARINI, KOLTUKLARINI BIRAKMAK İSTEMİYORLAR

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de iki parti arasındaki görüşmeleri olumsuz sonuçlandıran AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun büyük bir fırsat kaçırdığını ifade ederek şunları söyledi: "Her fırsatta ülkemiz için elimizi taşın altında koyacağımızı söylemiştik ve bu görüşmelerde de gösterdik. 4 yıl güvene dayalı, sağlam hükümet istedik. Ancak AKP’nin erkem seçim önerisi ile karşılaştık. Onlar kırmızı plakalarını, koltuklarını bırakamayacaklarını ortaya koydular. 35 günü aşan bu görüşmelerden sonra Davutoğlu görevini iade etmelidir. Temel konularda bile uzlaşamayan Davutoğlu fırsatı tepti. Terör tırmanıyor, ekonomik kriz artıyor, vatandaş borç batağında. Biran önce sorunların çözümü için ortamı hazırlamak gerekiyor. Ancak diğer partiler katkıda bulunmuyorlar. Ancak umutsuz değiliz."

YÜKSEL: SENARİST CUMHURBAŞKANI, FİGÜRAN DAVUTOĞLU

CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel ise AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. Yüksel, "Senarist Cumhurbaşkanı, figüran Davutoğlu. Keşke işin başında söyleselerdi. Erken seçim kararının ‘kaçak sarayın sahibi’ vermiştir. 2 ay harcandı. Dolar ve Euro çok yükseldi. Türkiye’nin ekonomisi ve güvenliği ile kimsenin oynama hakkı yoktur. Türkiye’nin bir hegomanya ile yönetildi. Türkiye bir kişinin çıkarlarına alet edilen bir duruma geldi. Biz bugüne kadar negatif bir dil kullanmadık. Biz 'önce Türkiye' dedik, 'CHP' demedik. AKP’liler ise 'önce AKP' bile diyemiyorlar, 'önce Erdoğan' diyorlar Seçim meydanlarında milli iradeyi ağızlarından düşürmeyenlerin koalisyon görüşmelerinde milli iradeyi rafa kaldırdılar." diye konuştu.