CHP Parti Meclisi üyesi ve Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, TBMM'de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın bir kadın milletvekili için sarfettiği, "Sen sus hanımefendi, bir kadın olarak sus." sözüne sert tepki gösterdi. Susmak için seçilmediklerini belirten Usluer, "Arınç, bu sözlerini aklamaya çalışmak yerine bir an önce tüm kadın milletvekillerinden özür dilemeli, sözlerini geri almalıdır. Bugüne kadar bu konuda sessiz kalan AKP ve MHP'li kadın milletvekillerini de Sayın Bülent Arınç'ı kınamaya davet ediyorum. Hiçbir milletvekili, bir başka milletvekiline cinsiyet ayrımcılığı yaparak seslenemez, susması için ihtarda bulunamaz." dedi.

TBMM Genel Kurulu'nun olağanüstü toplantısında yaşananlarla ilgili bir basın açıklaması yapan Milletvekili Usluer, 25 Temmuz 2015 günü CHP'li milletvekillerinin talebi ve imzalarıyla olağanüstü gündemle toplanıldığını hatırlattı. Gaye Usluer, şöyle dedi: "Terörün dini, mezhebi olmaz, terör, 'ama' diyerek lanetlenemez dedik. TBMM çatısı altında terör araştırma komisyonu kurulması, hem IŞİD hem de PKK terörüne karşı önlemlerin alınması konusunda bir araştırma önergesi verdik ancak bilindiği üzere AKP ve MHP'nin bütünleşen oylarıyla araştırma önergemiz kabul edilmedi. Anlamak imkansız. 'Neden?' sorusuna cevap bulmak çok zor. TBMM'de alınan bu kararın vebali AKP ve MHP'nin olup her iki partinin seçmenleri, olası erken seçimde elbette ki cevabı verecek."

Aynı toplantının başka bir önemli sonucu daha olduğunu aktaran CHP Milletvekili Usluer, Başbakan Yardımcısı Arınç'a sert tepki gösterdi. Usluer, şöyle konuştu: "Milletvekilliği süresince her fırsatta kadına düşman, kadını aşağılayan tutum sergilemekten kaçınmamış olan bir eski milletvekili, geçici hükümetin geçici Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir başka milletvekiline, 'Sen sus hanımefendi, bir kadın olarak sus.' dedi. Hem ülke nüfusumuzun yarısı hem de seçmenlerin yarısı kadınlarımızdan oluşmaktadır. TBMM'de ise kadın cinsiyetimizle değil, birey olarak bulunmaktayız. Hiçbir milletvekili, bir başka milletvekiline cinsiyet ayrımcılığı yaparak seslenemez, susması için ihtarda bulunamaz." Bu sebeple Meclis çatısı altında cinsiyet ayrımcılığı içeren eril söylemi için Bülent Arınç'ı kınadığını aktaran Usluer, "Sayın Arınç, bu sözlerini aklamaya çalışmak yerine bir an önce tüm kadın milletvekillerinden özür dilemeli, sözlerini geri almalıdır. Bir başka davetim de TBMM'deki suskun kalan kadın milletvekillerine. Bugüne kadar bu konuda sessiz kalan AKP ve MHP'li kadın milletvekillerini de Sayın Bülent Arınç'ı kınamaya davet ediyorum. Mustafa Kemal Atatürk'ün sözleriyle, kadınlarını geride bırakan devletler, geride kalmaya mahkumdur." ifadesini kulandı.